Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Това към мен ли е, Прасчо?
Благодаря на Kumay за професионалното отношение!Винтоверта Milwaukee M12 FDD2 изглежда перфектно изработен!Удобен и доста мощен.Определено ме впечатли доста марката. =D>
imegogo - специалист
Здравейте трябва да избера мощен винтоверт ,които ще се използва предимно като бормашина за дупчене на метал
Спрял съм се на тези
https://inex-bg.com/p/vintovert-m18fpd3 ... o-i-kufar/
https://www.onlinemashini.bg/akumulator ... -lxt/76839
Някой има ли впечатления
BeTaTesTeR - специалист
С тея пари доста се приближаваш до магнитните бормашини и ако смяташ да дупчиш нещо по сериозно по-добре се насочи към тях.
Дупченето на дебелини 6-8мм и нагоре с ръчни инструменти е доста трудно дори и най-мощния винтоверт да вземеш поради причината, че трябва да оказваш сериозен натиск върху машината, което е доста уморително, затова са измислени настолните бормашини, а след това и магнитните когато се изисква преносимост и дупчене на големи детайли.
Освен всичко милуокито е с удар, който не знам как точно се съчетава с дупчене на метал. Сигурно може да се изключи ама въртящия момент без него няма да е този, който е даден в спецификациите.
PIP - майстор
Ако е основно за пробиване в метал Fein са може би най-добрата марка за това. Имат много добър четирискоростен винтоверт, който е без конкуренция доколкото знам.
Последна промяна от PIP на пон авг 04, 2025 11:34 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
пон авг 04, 2025 7:44 pmimegogo написа:
... ще се използва предимно като бормашина за дупчене на метал...
А защо не бормашина?
Ще дупчиш някъде на къра ли, дето няма ток? :?
:partyman:
ESPACE - майстор
пон авг 04, 2025 10:55 pmBeTaTesTeR написа:
Освен всичко милуокито е с удар, който не знам как точно се съчетава с дупчене на метал. Сигурно може да се изключи ама въртящия момент без него няма да е този, който е даден в спецификациите.
Въртящия момент си е еднакъв, бъркаш типа на удара. Това не е импакт.
kozl - майстор
Какво означава това за Makita DDF486RTJ?
Макс. въртящ момент/твърд: 130 Nm
Макс. въртящ момент: мек: 65 Nm
Твърдия да не би да е в положение "бормашина" :?
tarlyo - специалист
По-високия трябва да е на първа скорост.
пишман_майстор - майстор
Твърдия е като мекия, само, че твърд.
И аз предполагам, че е в положение пробиване, на първа предавка.
Те степените регулировка на върт.момент нямат влияние на коя предавка ще са. Но при положение пробиване , се блокира механизма им и така върти до откат, докато се претовари батерията и електрониката спре тока ( дали от машина, дали директно от батерията, там не знам , зависи от марка и модел, общо говоря)

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: