Ел. инструментите. Консумативи.
емовлаха - специалист
Да те слуша точиларката :)
пишман_майстор - майстор
Дали ще слуша не знам, ма...
Преди малко почнах пак да гледам клипчета на тая тема . Особено за тоя 10 градусов наклон на стиската. Не се прилага винаги и на всички вериги , но за тия които се прилага, правилото е за десните зъби- да се избутва напред винта, а за левите- към оператора. Ако съм го разбрал правилно де. Клипчето от което черпих точно това инфо е
To&To - специалист
Разгледай Hech моторните триони в "Онлайн машини". Те ги внасят в БГ. 9та серия започват с 9 отпред. Например 956. Това е чешкия Райдер. На девета серия слагат шини и вериги на Орегон и Валбро карбуратори. Прилична сглобка, но .. незнам.. Не съм имал такава.
Относно заточващите машини, всички в евтиния ценови диапазон са без реверс. Дискът шлайфа в една посока. От там идва и тегленето в една посока при рязане. Тези с чупещо то рамо и реверс започват от 200+. Не знам дали си заслужава за любителска работа. Като си настроиш и хванеш чалъма на евтината и чат пат обръщаш диска и след това загладиш зъбите на едната страна на ръка ръка си вършат работа.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Гледам, че "Тема за резачките и моторните триони" е в раздел ел. инструменти, та като така да запитам:
- Бихте ли препоръчали ел трион на 230в за чат-пат работа в градината, някои по-дебели клони, годишно транжиране на по 1-2 заминали си овошки, но не всяка година. Да има смазване на веригата.
Сега съм с Mc Culloch, който не си знае годините, правих му преди време ремонт, но май пак плаче за такъв по редуктори и предавки, ако така се казват де, по ел. часта също има работа.
Относно мощност, на сегашния пише 3 к.с пикова мощност и ми е напълно достатъчен.
Благодаря!

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: