Дали ще слуша не знам, ма...
Преди малко почнах пак да гледам клипчета на тая тема . Особено за тоя 10 градусов наклон на стиската. Не се прилага винаги и на всички вериги , но за тия които се прилага, правилото е за десните зъби- да се избутва напред винта, а за левите- към оператора. Ако съм го разбрал правилно де. Клипчето от което черпих точно това инфо е
Ел. инструментите. Консумативи.
емовлаха
- специалист
3936 мнения в "Тема за резачките и моторните триони"
пишман_майстор
- майстор
To&To
- специалист
Разгледай Hech моторните триони в "Онлайн машини". Те ги внасят в БГ. 9та серия започват с 9 отпред. Например 956. Това е чешкия Райдер. На девета серия слагат шини и вериги на Орегон и Валбро карбуратори. Прилична сглобка, но .. незнам.. Не съм имал такава.
Относно заточващите машини, всички в евтиния ценови диапазон са без реверс. Дискът шлайфа в една посока. От там идва и тегленето в една посока при рязане. Тези с чупещо то рамо и реверс започват от 200+. Не знам дали си заслужава за любителска работа. Като си настроиш и хванеш чалъма на евтината и чат пат обръщаш диска и след това загладиш зъбите на едната страна на ръка ръка си вършат работа.
Относно заточващите машини, всички в евтиния ценови диапазон са без реверс. Дискът шлайфа в една посока. От там идва и тегленето в една посока при рязане. Тези с чупещо то рамо и реверс започват от 200+. Не знам дали си заслужава за любителска работа. Като си настроиш и хванеш чалъма на евтината и чат пат обръщаш диска и след това загладиш зъбите на едната страна на ръка ръка си вършат работа.
Svetoslavoff1
- майстор
Здравейте,
Гледам, че "Тема за резачките и моторните триони" е в раздел ел. инструменти, та като така да запитам:
- Бихте ли препоръчали ел трион на 230в за чат-пат работа в градината, някои по-дебели клони, годишно транжиране на по 1-2 заминали си овошки, но не всяка година. Да има смазване на веригата.
Сега съм с Mc Culloch, който не си знае годините, правих му преди време ремонт, но май пак плаче за такъв по редуктори и предавки, ако така се казват де, по ел. часта също има работа.
Относно мощност, на сегашния пише 3 к.с пикова мощност и ми е напълно достатъчен.
Благодаря!
Гледам, че "Тема за резачките и моторните триони" е в раздел ел. инструменти, та като така да запитам:
- Бихте ли препоръчали ел трион на 230в за чат-пат работа в градината, някои по-дебели клони, годишно транжиране на по 1-2 заминали си овошки, но не всяка година. Да има смазване на веригата.
Сега съм с Mc Culloch, който не си знае годините, правих му преди време ремонт, но май пак плаче за такъв по редуктори и предавки, ако така се казват де, по ел. часта също има работа.
Относно мощност, на сегашния пише 3 к.с пикова мощност и ми е напълно достатъчен.
Благодаря!
dragozow
- майстор
нед окт 26, 2025 2:07 pmSvetoslavoff1 написа: Здравейте,Ето, съвсем приличен:
Благодаря!
https://www.argo-market.com/Products/Details/1386
Svetoslavoff1
- майстор
Dragozov, благодаря!
Имам някои доуточняващи лаишки въпроси, но вероятно на ЛС, да не товаря темата.
Имам някои доуточняващи лаишки въпроси, но вероятно на ЛС, да не товаря темата.
Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература