Шината абсолютно успешно се замества от линеал (мастар, нивел, ...) и две бързи стяги.
Аз бих избрал акумулаторния.
чет яну 15, 2026 2:23 pmChefo77 написа: Кога последно ползва аку циркуляр?
чет яну 15, 2026 7:56 amChefo77 написа: Шината абсолютно успешно се замества от линеал (мастар, нивел, ...) и две бързи стяги.Да, имам и мастари и хубави стяги. Отделно имам една направляваща универсална шина от тези които се закачват от едната страна и се претягай с една ръчка от другата. За по къси неща ще стане. За дългите - мастар. Всички познати ме навиват за акумулаторния. Още се чеша по главата и се чудя...
пет яну 16, 2026 8:04 pmTo&To написа:
Да, имам и мастари и хубави стяги. Отделно имам една направляваща универсална шина от тези които се закачват от едната страна и се претягай с една ръчка от другата. За по къси неща ще стане. За дългите - мастар. Всички познати ме навиват за акумулаторния. Още се чеша по главата и се чудя...
пет яну 16, 2026 9:59 pmMamaMy написа: По мое мнение вече имаш жичен циркуляр било то и Парксайд. Заложи на електрически верижен трион. Особено ако правиш покрив. Трябва ти нещо за грубо и бързо рязане. За финосване по-добре вземи ренде. Саблен трион или зеге също ще ти трябва.Преди 2 години направих 3 нови покрива по неволя. Смля ги градушка едра като павета. Добре, че имах много дървен материал. Остана ми стопанската постройка. Там мисля за удоволствие и хоби да я правя без да бързам. Имам няколко електрически верижни триона, бензинови верижни триони, дал Господ при мене всякакви размери, акумулаторен верижен трион също имам (DeWalt ;) ). Зегета и саблени - имам. Парксайда не искам да го ползвам защото само смяната на диска му с хубав за да става за нещо ще ми струва колкото половин приличен циркуляр, а и не съм сигурен, че и след това няма да се ядосвам с него. Искам приличен ръчен циркуляр за грубата работа. Ще се правят кофражи, черни дюшемета, плоскости и т.н. Няма да се правят палати или сараи все пак. Впоследствие ще взема една пендула за по прецизните и доизкусуряващи дейности. Електрическо ренде имам. За греди и мартаци си е супер. Имам и абрихт-щрайхмус Bernardo на 32см. Още е в кашона. Купих го преди няколко години заради един дъбов материал който добих и така ми седи на заготовки за дюшемета и мебели. Добре, че след покривите ми останаха греди, мартаци и материал на 10ки, 5ци и 4ки + кофражни дъски, летви и т.н. иначе нямаше да се захващам. Само скачак купих към 60 квадрата тази есен защото го свърших по покривите. И аз клоня към ел. циркуляр. Контакти и кабели имам навсякъде.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: