Ел. инструментите. Консумативи.
Ал_ - специалист
Колкото и да съм с едно наум спрямо точно тези марки - май сведох избора до този, този или този (но на 114 евро цена).
Последният е по-висок, и на първо четене го отхвърлих, но пък ширината му не е за подценяване, та ще премисля местоположението пак.
Какви са всъщност разликите между първите два? :-D
MamaMy - майстор
Според мен разликите са в името. Вероятно един китаец ги прави. Аз обаче харесах повече третия.
nikolson - майстор
В този клас и ценови диапазон бих се спрял на DEWALT DXCMS156RE.
Ал_ - специалист
Този съм го пропуснал, че слагам филтър до 60 db при търсенето. Ще го погледна, благодаря. Аз първоначално точно 24 литров dewalt гледах, но 68 db ми се видяха много, а и по-обемист, не че няма да му намеря място.
А каква е градацията при този производител? black&decker->stanley->dewalt?
MamaMy написа:
Аз обаче харесах повече третия.
Заради разположението на мотора ли?
MamaMy - майстор
Точно, че е тесен. Ако имаш гараж може да го сложиш до стената и да паркираш покрай него. Другия заема доста площ.
пишман_майстор - майстор
Ал_ написа:
А каква е градацията при този производител? black&decker->stanley->dewalt
Навремето съм се интересувал едно-друго. Общо взето имат често сходни неща. Все пак е един собственика. Границата е тънка. Диуолт-профи/полупрофи, стенли- полупрофи/дом.майстор , блек енд декер - дом.майстор/полупрофи .
dragozow - майстор
съб фев 07, 2026 6:53 pmPIP написа:
пет фев 06, 2026 7:58 amdragozow написа:
Става да си помпаш гумите и топките на децата или да си духнеш плота. Това кой ти разправя че работи с него са глупости. Първо няма дебит, второ работи на високи обороти, компактните размери изискват странни решения, които го правят не ремонтнопригоден, отделно че не държи на продължително натоварване.
Не съм съгласен с това. Аз имам такъв безмаслен компресор от около 10г купуван специално за работа с пистолети за коване на игли и пирони по обекти и върши перфектна работа за целта. Маслените са по-големи, по-тежки и трябва да внимавам да не протекат при транспорт и по обектите. Съгласен съм, че са по-шумни от маслените и имат ограничен брой часове за работа, но си имат приложение. В работилницата имам трифазен, но той е стационарен.
Ти може да не си съгласен, практиката показва друго, този от линка вероятно не го натоварваш или се ползва инцидентно. Ако трябва да ковеш интензивно не може да ти смогне. Ако му свалиш пластмасовия капак ще видиш, че е играчка. Както сам отбелязваш в работилницата си сложил голям, трифазен.
PIP - майстор
пон фев 09, 2026 8:36 amdragozow написа:

Ти може да не си съгласен, практиката показва друго, този от линка вероятно не го натоварваш или се ползва инцидентно. Ако трябва да ковеш интензивно не може да ти смогне. Ако му свалиш пластмасовия капак ще видиш, че е играчка. Както сам отбелязваш в работилницата си сложил голям, трифазен.
За первази си смогва и върши перфектна работа по обектите, като го сменя с маслен ще те викам да го разтоварваш и да го качваш по стълбите :lol:
Ал_ - специалист
Много по-шумен, отколкото очаквах, щом е така можеше 24 литровия да наместя, но здраве да е, важно е да върши работа.
Прикачен файл:
IMG_1349.jpeg
IMG_1349.jpeg (99.02 KиБ) Видяна 105 пъти
пишман_майстор - майстор
Честито ! Хубава машинка ! Този предложеният от Ники ли е?

Тема "Преходник от 110v към 220v за въздушен компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: