Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
Това от кой "фейс" го прочете :?:
Ghostwheel написа:
защото синтетиката над 120градуса вече не маже както трябва
Докато четох изложението, приемах всичко за чиста монета,
но след такова изказване в края, вече съм скептичен...
Ghostwheel - напреднал
Точно така колега - аз само фейса чета - имам го за библия в живота....
Визирах външната температура на цилиндъра на двигателя - знам колко е приблизително температурата в горивната камера при изгаряне, имам и някаква идея какво е пламна температура на маслото, и да ти кажа под секрет(това също съм го прочел от г"йбука да знаеш, ама от мен да мине) - все още в по-простите и разпилени състезателни двутактови двигатели, дето се пържат до обороти недостижими за стокова резачка, се добавя малко рицин, защото синтетиката не смогва. Ако имаш резачка с прост карбуратор си я настрой да работи на 130-140 градуса под товар - ще реже като хала, ама колко време ще издържи е друг въпрос. Не мисля да влизам в обяснителен режим - кой разбрал - разбрал...
пишман_майстор - майстор
А с какъв бензин я зареждаш?
И тъй като предполагам е с етанол ( то няма друг достъпен при нас, има с намален % , но не и напълно без)
Пробвай без и кажи после как е.
Купувам си стандартно гориво и е лесна процедурата, да се махне етанола от него.
Инак бензин без капка етанол съществува , но не е "разпространен" така .
емовлаха - специалист
ср юни 10, 2026 2:49 amGhostwheel написа:
Забравих да пиша какво стана с моята бангия с тунингования от мен ауспух. Стоковия ауспух се оказа празна коруба също като новозакупения - нямаше мрежичка, или дефлектор - явно от щил са преценили майната му на разните екологии - трее да има мощност за да е конкурентно способна, затова и още в началото ми се струваше леко шумна самата машина. С портнатия ауспух не забелязвам увеличаване на шума - ако има е малко и пренебрежимо. Използвах сейбър масло на амсоил - в пропорция 1/50 - впечатлен съм от него. Бях оставил 200гр в шишето и вече втори
Привет, мн се радвам, че има обратна връзка. Имаш си хубава машинка не е бангия!
Щила се издухва като тромпетист тромпетка на циганска сватба
В тези диапазони на стоперите на карбуратора си минава еко нормите
Би ли тествал 95 октана бензин без сложен горивен слабилизатор, НО! да вкл Щил синтетиката, ХР на Хъски и Амс
След това 100 октана със същите масла
Ще го напиша да е разбираемо за всички! Съотношение 20 г масло на 1 л бензин. Със спринцовка е добре да го добавиш в бензина.
От начина ти на изразяване си грамотен човек, правиш си го на малки дозички/умееш да смяташ, колкото да ихарчиш дозичката и да заредиш следващата
Това тестваш със стоковия кюнец и на оборотите дето заводски бяха от завода на Щил, дето изпищя че са високи
Ако имаш желание снимай бутилката на ХР синтетиката
Добре е да се тества на слънце сега в горещината да и напече гъзерете. Празен ход и максимални обороти без товар там минути по-усмотрение
Като се съобразяваш със обедния покой на хората
Една от причините да не бъркам/отвертквам и т.д не ми се занимава със митове и легенди
Ето задача от мен. това се отняся за всички марки Нужници/Резачки дето имате. тествайте Ехо маслото На Ален Мак синтетиката и всички прилични Боклуци на пазара стремете се да са FD синтетика и полу да се сложи края на крайщата :-D
Хусварна има нова синтетика в темата за моторните коси е линка на картинката няма надпис БИО а е Безпепел вече
След тоеа сядайте и си мерете квото има да мерите :)
bigdragon - майстор
Вместо да скачаш като ощипана вдовица, дай аргументи за твърдението:
Ghostwheel написа:
синтетиката над 120градуса вече не маже както трябва
Например източник, литература, изследване или нещо подобно...
емовлаха - специалист
Нядявам се няма някой да търси везна да мери масло :) разговорно тъй 20 г масло на 1 л бензин.
Смесване 20мл масло на 1 л бензин
Може да смесите и 25мл масло на 1л бензин
НО! само със добавения горивен стабилизатор от бензиностанцията. Може и да направите тестове със бензин от различни бензиностранций,демек и то чужбина, Една центровка на карбуратора. Ако смятате че сте профита различни центровки
Това е предизвикателство от мен към всички
Аз ще съм само зрител
Всеки желае най-доброто за машините си цена качество . Ако желаете сваляйте цилиндрите и скивайте как в в картера това е вече за ора естете :) дето знаят какво правятъ/сравнителни клипчета от краварите не се приемат те работят на ниско октанов бензина
замерване темп на изходящите газове/демек темп на кюнеца там задира
Не знам дали тази синтетика е пребутилирана демек със предната опаковка дето беше.
От тази опаковка не съм имал дето е на клипчето, бях си купил от старата опаковка 2л и нея е ползвах на нея нямаше дата на производство
Доста трудно открих това клипче
емовлаха - специалист
вт юни 09, 2026 5:27 pmпишман_майстор написа:
Кога имам време , съм се хванал един по-серт проект с шаси 6400/7300/7900 и компоненти от долмар, макита и соло със същите шасита ( солото е 681 модела , ползващ с до 95% еднакви чаркола със описаните долмар шасита) + някои и други от хуски ( карбуратор от 372 х-торк е еднaта идея) . Като го довърша тоя сбирщайн ще ми е мерак, дали ще бием стоков мs500.
Събрал съм кажи-речи абсолютно всичко и само чака време .
Инжектора го бият като прани гащи :) Ако умее резача да борави със нея със правилната режеща гарнитура, със стокова верига ще отнесе всичко. Иде реч за повяляне и кастрене другите може само да гледат да чоплят семки и да си барат топките :) Теглото и също не е голямо
Тя си е насочена към арбористите. Не е резачка за огревна дървесина. Доста пищят за разхода и на гориво, тея дето пердашат в горите със нея в чужбина , зимата може да даде + 2-3 л горивна смес горница на смяна. тези дето ползват биогорива в странство са - 10-15 € на ден но и там цените на услугите са други
462 като, че ли стана универсална резачка при 70сс тя е по-лека от 562 на Хускварна, Новата МС400 тя е хептем лека. масовите триони За гората са 60-70сс
Доста писах тея дни, вирус ме хвана та си полежах кеф голям лежането :)
Кът е времето, когато стегнеш Франкенщайн пускай я с/у инжектора и драскай :)
пишман_майстор - майстор
Здравето най-важно!
А пък кой кого ще бием- там нека първо скалъпя машината.
М/у другото не са много машинките дето са с класическото изпълнение ( карбуратор) и да са способни да се "опънат" на съвременни точилки :) тук в предвид д/г сходен клас кубик и сходни кила. Само хора барали долмар 7900 и соло 681 може да имат представа за какво говоря. Имам ги и двете почти стокови ( с малки изменения) и са оси. Основно издънен ауспух, полиран изход , бобина с по-висок праг ограничител , карб Валбро и премахнато базово уплътнение под цилиндъра. Бият без проблем стокова хуска 390 и хус 181 със затапен ограничител за оборотите на карба, в тоя модел се ограничават оборотите чрез преход /обогатяване на сместа над определени обороти и това е затапено, така се отвърта откъм оборот сериозно. Машинки в абсолютно добро техническо състояние .
Казвам и тия последните , за да стане ясно за какво говоря. Щото малцина са виждали или запознати с долмари, а пък барали- още по- малко.
Не са популярни при нас, което не значи, че не са добри.
И сега за сбирщайна : събрал съм в две щайги компоненти от посочените модели и ще има "подвеждащ" външен вид в три цвята :)
Да, ще бъде с доработки по вал и цилиндър. То там ще е играта всъщност и от оригинала ще остане само лепенката май ....
Само време да даде..
емовлаха - специалист
ср юни 10, 2026 10:55 pmпишман_майстор написа:
Здравето най-важно!
А пък кой кого ще бием- там нека първо скалъпя машината.
М/у другото не са много машинките дето са с класическото изпълнение ( карбуратор) и да са способни да се "опънат" на съвременни точилки :)
При мен Щила е малко по-слаб на кубици от 7900
76.5сс иначе на кила е 6.6 кг 4400 вата музика :) произвеждана е в годините (2001 – 2012) парите споделих дето съм бройл
Не е в оригиналния си вид заради новата капачка за бензин дето и купих 2021 и тя протече :-D Старата я смених заради О прътена :)
Имам си я старата капачка та мога да я докарам до оригинален вид само еластостарт трябва да и купя. Паля без декомпресора и гумата му замина така паля и 90сс . Предлага ми се цена за която съм я купил но не я продавам.
Ауспуха има място да го ръчна, добивам си дървата в гората искрица и ще подпаля всичко, има си искрогасителна решетка бях забравил за нея, свалях кюнеца да погледна буталото след едни глупави неща от моя страна дето свършиих, но няма проблеми

На този модел резачка смятам да заложа за по-нататък
За Husqvarna 562XP Марк II за решилите се на този модел или имащите го

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: