Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте, смятам да закупя комплект жираф с прахосмукачка Festool LHS 2-M 225 EQ, тъй като ми предстоят доста ремонти на няколко апартамента, лични и на приятели и смятаме сами да се справим с шпакловката навсякъде. Искаме да вземем качествен жираф и сме се спрели на този, тъй като изглежда, че е може би най-добрия на пазара. Но не сме сигурни за прахосмукачката, от повечето магазини казват, че CTM не се търси, защото го няма като изискване в България за разлика от Германия (дадоха ми пример). Но на доста места четох, че за фино шлайфане CTM все пак си струва по-високата цена. И не съм сигурен коя прахосмукачка да избера.

Може ли да ми кажете според вас как да постъпя, ползвали ли сте ги и какво мислите по въпроса?

Благодаря!
Kumay - майстор
Не познавам техниката на Festool, но доколкото се ориентирам в обозначението на моделите двете прахосмукачки са клас "М" и "L".
Това са нивата на пречистване на изходящия въздух. Щом не е за професионално ползване вземете по-евтината.
nikolson - майстор
Ако си цениш здравето, избираш по-доброто.
radius - майстор
Не е ли по-евтино, да заложи на хубава маска? Мързи ме да ровя за тия жирафи, зашото в питането няма линк, но предполагам, че хубава маска и по-евтиния жираф, ще дадат по-малко вреди за здравето от скъп жираф и посредствена маска.

Тема "Festool прахосмукачка CTL 36 или CTM 36" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: