Ел. инструментите. Консумативи.
housedoktor - майстор
rolls ,благодаря -аз няма какво да добавя.Беше изчерпателен.
Сега за една машинка,която изглежда съвсем безопасна-виброшлайфа.Наистина от нея сериозни контузии няма да получите,но може да се окаже ,че сте си причинили доста сериозен здравен проблем.На български мисля ,че се казва вибрационна болест,но не съм сигурен.На английски е "white fingers".Tова е загуба на чувствителност на пръстите вследствие на продължителната работа с вибрационни инструменти-шлайфове,къртачи перфоратори и т.н.Заболяването е сравнително наскоро открито и е перманентно.Затова на всеки 7-8 минути работа трябва почивка за ръцете ,а и за машинката
Ето ви чудесен линк за заболяването ,на английски е
http://books.google.bg/books?id=hN-HJre ... &ct=result
snoopdoggystyle - помощник
здравейте момчета, темата е чудесна

бихте ли дали съвет за рязане на теракот с ъглошлайф, дискът е диамантина за сухо рязане

-правилна поза на стоеж
-как да се закрепи плочата
-посоката на среза - към мен или навън
-ъглошлайфът ми има регулиране на оборотите 3-11 000, на какви е най добре

Благодаря
EDI - майстор
Аз си режа гранитогреса така - плочката на едно широко ниско столче, с малкия шлайф и диск 115 в дясната ръка, лявата държи плочката, започвам от далечния край към мен.Първо леко срязвам горния слой с шарката, след това прокарвам няколко пъти диска.И не натискай шлайфа.А теракота и фаянса най-добре с машинка за рязане /става дори и с диамант на ръка/, при тях няма нужда от шлайф и диамантина, режат се лесно.Оборотите да са най-високите. :-D
dragozow - майстор
Не е правилно да се реже с флекс. Още повече че се вдига страшна пушилка, ако в обекта има вече хора които живеят там няма да са доволни. За целта има машинки.

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (10.26 KиБ) Видяна 7297 пъти
а бихте ли ми казали, след като прорежа плочата няколко пъти, да я счупя с натиск или да режа почти до пълен разрез?

Благодаря
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
snoopdoggystyle написа:
а бихте ли ми казали, след като прорежа плочата няколко пъти, да я счупя с натиск или да режа почти до пълен разрез?

Благодаря
Интересно. Опиши, моля, какво правиш.
EDI - майстор
Греса го режеш до края, теракот и фаянс може и да се счупи.
dragozow написа:
С какво я режеш?
ще режа с флекс /до сега не съм го правил/ и затова се интересувам за начинът на срязване
mitko64 - майстор
Нещо за един съвсем безопасен на пръв поглед инструмент , ръчен такер. Винаги работете с очила и презареждайте скобите при инструмент насочен в безопасна посока. Имам такер Рапид, от 8 г. и не съм имал проблеми с оригинални скоби. Добре, но свършиха. Купих някакви други и тръгнах да кова воалит. Трак, трак, по едно време засечка. Помислих, че са свършили скобите, обръщам такера,хващам го с лявата, а с дясната ръка откопчавам пълнителя. в същият момент засеклата скоба срсботва и се забива докрай в дланта ми. Добре, че не беше насочен към очите ми.

Тема "Правилно използване на ел. инструменти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: