• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23
Ел. инструментите. Консумативи.
ralev - специалист
това си е обикновенна малка бормашина, поради ниската цена се ползва като винтоверт, за картон става
shadowman - майстор
Йорданов2 написа:
Точно този, пуснат незнайно защо от shadowman - не е ясно дали има, но винтовертът, за който става въпрос в темата, има петнайсетина степени, ако числото има някакво значение.
НИКОЙ ЛИ НЕ ЧЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕ?
Ако си направите труда да отворите линка на първия пост, ще видите разликата!
Ето и първия пост
Здравейте. Искам да си купя електрически винтоверт. Ще го ползвам не професионално за домашна употреба. Дайте си мнението за този http://www.voinishki.com/catalog/produc ... cts_id=924 или ми препоръчаите някой друг. Благодаря предварително.
ralev е отговорил точно и правилно
това си е обикновенна малка бормашина, поради ниската цена се ползва като винтоверт, за картон става
, аз ще добавя че имам две такива машинки и за работа в цеха са перфектни (правя мебели), предложил съм някаква алтернатива с кабел и добре работеща машинка.
Crafty - специалист
Колеги, не се заяждам, но някой прави ли разлика между винтоверт и бормашина, защото поне в тази тема много се омешаха? Да се опитам да вкарам малко яснота, за да могат и питащите да знаят какво точно търсят.
Винтоверт = отвертка
Инструмент, който се използва за завиване и отвиване на винтове. Използва се в монтажните работи - мебелно производство, сухо строителство, производство на дограми, метални конструкции.
Бормашина
Инструмент, използващ се за пробиване на отвори. Поне това е главното му предназначение. МОЖЕ да се използва и като винтоверт и като бъркалка и това го прави сравнително универсален инструмент.

Главната разлика между двата инструмента - винтоверта има съединител, докато бормашината - няма. Ограничител за завиване може да се използва и при бормашината, но се закупува отделно.

Ако модераторите сметнат, че мнението ми е оффтопик, нека го зачистят, но пак казвам - според мен много хора не правят разлика между видовете машини и това само води до объркване.
Йорданов2 - специалист
въобще не е оффтопик!
Тук конкретно имаше объркване относно акумулаторен/кабелен винтоверт. Да не говорим за разликата винтоверт/бормашина (тя и дрелка). Но има и друго нещо при винтовертите, откъдето също произлязоха недоразумения.
Тези за сухо строителство достигат някъде до около 4000 оборота в минута, докато "дърводелските" да ги наречем, са грубо казано 0-800 - нямам точни цифри, тъй като има и двускоростни и дори ударни и прочие, но разликата е очевидна.
Аз също вкъщи завивам дърводелски винтове с винтоверт за сухо строителство, но става въпрос за единични бройки. Обаче стане ли въпрос за професия, замяната на единия с другия струва твърде скъпо - къде в превъртяни битове, къде в скапани батерии (това ми се случи при много работа с акумулаторен винтоверт в гипскартон).
Може наистина да не е тук мястото, но освен тези инструменти, много хора не могат да обяснят разликата между бормашина/перфоратор/къртач.
Въобще всичко е "хилти", но ако е много голямо, е "канго".
vasilevn - специалист
Вече и аз имам ел. винтооверт SKIL 6222 и според мен е перфектен за използване за непрофесионални цели. Останах с добро впечатление от качествата му и за сега съм доволен от покупката. Според мен повечето от моделите на SKIL са идеални за работа в дома.
Здравейте, "колеги" по неволя :)

Може ли да помоля ползвателите на 6222-ката, понеже вече ги ползват по 3-4 месеца, да им спретнат "микро-ревюта".
Появили се луфтове, издръжливост на пластмасовия корпус, има ли върнати гаранционно и съответно ремонтирани или подменени....
Как се държат при пробиване?
Евентуално - през колко Nm са направени степените на съединителя, ергономика....

Благодаря предварително :)
solo5 - майстор
Днес го загледах и аз този винтоверт, тъй като скоро ще ми трябва за направата на разни гардероби, кухненско и някаква секцийка за хола :roll:

P.S. Хайде собствениците на този винтоверт не се скатайвайте, а направете по едно ревю :-D
Тани - модератор
Йорданов2 написа:

Иначе си я бива - за дърводелски работи замества и бормашината и винтоверта. Двес завих в мн.корава чамова дъска 30 мм с много смола един винт 4х60. Не усетих напрежение, нямаше усещането че "винтовертът ми свършва с този винт, дано само го завие..." Развих го. Пареше много...
Ако нещо друго ви интересува питайте.

А бихте ли пробвали да завиете винт 5х160 да речем в някоя чамова греда и да кажете до къде се е завил.
Последна промяна от Тани на съб мар 27, 2010 12:04 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
нали винтовертът е електрически, не вярвам да спре да завива :?
solo5 - майстор
И аз съм в отбора вече, току що пазарувах един Skil 6222 :roll:
Получих и раничка Skil като бонус :klatsch:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВИНТОВЕРТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: