Ел. инструментите. Консумативи.
Minkov - специалист
Имах предвид, че не съм я виждал "на живо", т.е. как работи. Та затова не знам има ли начин да се направи някаква стойка за тази машина, и двама-трима български юнаци да стъпят върху стойката за да я натиснат плътно към пода, докато се извършва рязането/пробиването?
mirk - майстор
В линка от съседната тема има такова свредло СДС+ като за твоя случай ф30 с 400 работна част за армиран бетон. Ако се прекара първо с 16 и после с 30 тормоза на машината ще е по малък.

http://www.hawera.com/hawocs-en/Categor ... 27&lang=en
Minkov - специалист
От всичко, което изчетох до тук разбрах, че:
1. такъв отвор се прави с плавно рязане на бетон и арматура, а не с блъскане и пробиване;
2. си трябва специализиран инструмент;
3. по-добре е този инструмента да върви със съответната машина:);
3. най-добре е друг да свърши работата вместо мен :lol: .
al-import ltd - специалист
За малки отвори какъвто е вашият Ф30 на стойката на машината за диамантeнo пробиване се слага допъителна стойка, която не се анкерира. Говоря конкретно за Хилти за другите марки не знам дали има такива. Тя също улавя водата със специална помпа. Ето така изглежда ->

Прикачен файл

28052010572.jpg
28052010572.jpg (99.15 KиБ) Видяна 3444 пъти

Прикачен файл

28052010573.jpg
28052010573.jpg (84.49 KиБ) Видяна 3444 пъти
zz33 - помощник
http://hypersegment.hit.bg/d70.html - това е видео за пробиване на желязо-бетон с обикновен флекс. Знам също, че фирма Мапа Дженгиз (дето правят магистралата) им трябваше инструмент за пробиване на глухи отвори с диаметър 28 мм и дълбочина 210 мм . Арматурата която се среща е ф32. Решението се оказа следното : Работеха с ударна машина докато стигнат арматурата. После пускаха флекса с удължител и пернишка корона и късат арматурата. После продължават пак с ударната машина. Време за пробиване на 1 дупка - около 15 - 20 мин. Познавам хора от инвеститорския контрол, които също бяха изумени като видяха това.
PCL82 - майстор
Как така режете арматурите! Вярно една пръчка, ама тук срежеш една там друга. Наясно съм, че при плочите не е така критично както при гредите и колоните-там е недопустимо, но трябва да се избягва.
Ако позволява дупката се измества в страни от арматурата.

Например може да срежете арматура вътре в стая, ама отвън да има балкон, който да се държи от нея. При едно земетресение този балкон може да се спука и да тръгне.
Не пипайте арматурите без разрешение от конструктор!
zz33 - помощник
Съгласен съм с теб. Но информацията е , че в България се правят тези неща. Едно време имаше поговорка : "Всичко Българско и родно е .... негодно." Нещата вече се променят! Например питай в Хилти и в Бош за инструмент ф4 за гранитогрес , който наистина да работи - нямат :lol: , и после питай за Българските в Перник. Та за това ми е приказката. А , че арматурата не трябва да се пипа произволно - абсолютно да.

Тема "Как да пробия много еднакви дупки в бетонна плоча?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: