Ел. инструментите. Консумативи.
dpp - специалист
rolls написа:
dpp написа:
Никакъв проблем със перфораторите със сменяем патрон за нормална опашка! Даже е супер. Аз като си взимах Метабото преди 5 години беше единствения вариант! 2-26 Боша нямаха. След 2 години и те пуснаха хиените, Копи/ Пеист дейба.. :-D
..Та за службата тогава взехме Бош 2-26-ца със сменяем патронник. Перфектен е. Обаче захвата ан Метабото е по стабилен! Боша разчита на една съчма, малко по нескопосано ми се струва..Тая Макита изглежда стабилно захвата. Взимай смео- даже за домашно ползване е препоръчително!
Да бе, не било имало Бош 2-26 дфр преди 5 години. Поне от 2004 г. го произвеждат. И погледни захвата пак, защото съм почти сигурен, че е с 3 съчми.
А за мен като цяло идеята за перфоратор със сменяем патронник е малко глупост.
И точно от метабо надали е копи-пейст, 'щото стария е също 2-24 с 2 патронника, и е на повече от 8 години.
http://www.youtube.com/watch?v=lRn4273gEik
26-ца има от 10 години, нямаше модел със сменяем патрон. Нормален СДС имаше разбира се!. Да сачмите са три но като изпълнение Метабото е по здраво. Да не говорим за нормалния патронник, Метабото е много по -добре направен и затягането е перфектно..ама това е друга тема..И не ме разбирай погрешно! Аз също исках да си взема Боша, но тогава нямаха със сменяем патрон, удъра на Боша е малко по -силен..Другото което ми хареса в Метабото е електрониката за постоянни обороти , както и двустепенната скоростна система. Да не говорим че има и намаляне на силата на удъра. Не като Боша - дупна в слаба тухла и отвора от Ф6 станал за дюбел Ф8! Единствени Метабо предлагаха със сменяем патрон....гледам и Макита сега слагат...и какво му е на сменяемия патрон само не мога да разбера някой хубостници с глупави мнения!?!
gogo1113 - специалист
Идеята за сменяемия патронник си е много хубава, това според мен не подлежи на обсъждане. Въпросът е какъв е смисъла от него - нима отвори ф2 или ф3 ще ги дупча с перфоратор, а не с обикновена бормашина. Нали замисъла на перфоратора е да кърти и пробива в твърди материали, а не да се правят фини отвори с него. Сменяемият патронник е за обикновени свредла и накрайници за винтове, за пробиване и къртене SDS е напълно достатъчен.
marian1 - майстор
Хм... мисля че ако не се бъркам, :lol: но dewalt си имат сервизче - тук в София де,нещотулс мисля се казваше - момчетата са разбрани,в кв.Младост е - макар че преди няколко месеца се готвеха да се местят - но къде незнам.... :lol: вече виждам на доста места се предлагат продукти от тази марка-разчитам да се появят няколко сервиза поне :lol: , относно профи машините- аз когато си купувам,разчитам на качество- ако ми се счупи -в краен случай има интернет,или стругар-изпитано! - ако толко ми е трудно да си намеря частта - надявам се да не ми се счупи скоро машинката :-D макар че вече се е избила - Успех в покупката,относно новото ти съображение: Ако съм пред такава дилема - нормален сдс или със сменяем патронник - ами зависи от цената - за 20-ина лв можеш да си купиш патронник с сдс опашка - да, има минимално замтане - но пренебрежимо-в такъв случай бих гледал цена!
Затова когато се замисля явно: Сервиза е по важен,качеството в крайна сметка е приблизително еднакво,макар че аз си имам фаворити!
Здравейте господа,днеска взех Makita HR2810 с подарък шила и секачи к-т 3 бр..Взех я след обед така,че първите впечатления за сега са визуални т.е. малки но много добри.Големи благодарности на хората които ми помогнаха.
gogo1113 - специалист
Колко излезна последно удоволствието в цифрово изражение?
Kumay - майстор
gogo1113 написа:
Колко излезна последно удоволствието в цифрово изражение?
499,00лв, колкото е промоцията в момента предполагам.
gogo1113 - специалист
Може да има някаква допълнителна отстъпчица от цената, знае ли човек?
Kumay - майстор
gogo1113 написа:
Може да има някаква допълнителна отстъпчица от цената, знае ли човек?
Може, може! Ако е отличник! Със здраве да си я ползва!
gogo1113 - специалист
Със здраве и трудов ентусиазъм! :prost:
Kumay - майстор
Темата е наблюдавана от доста хора и за да не пускам нова ще я ползвам!
Не купувайте SDS+ свредла на ниски цени! Има много ментета, на които каналите са по големи! При пробиване се получават удари по шлиците на вретеното. От там износване и сериозен ремонт! Преценете сами - по-ефтини свредла за по-малко дупки или 100-200-300 лв за ремонт/в зависимост от марката/!!! :wallbash:

Тема "Избор на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: