Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте искам да попитам на какво може да се дължи този проблем с къртача ми установих че при натискане на прекъсвача и завъртане на мотора машината няма хубав удар, но когато се отпусне прекъсвача и мотора започне да се върти по инерция и малко преди да спре се появява удара.

Изображение

Това е къртача китайско менте

Изображение

въпросът ми е на какво може да се дължи проблемът на недостатъчно грес. Не вярвам

Изображение

много ви моля помогнете.
Къртача го използвам много рядко и заради това не си заслужава да купувам професионална техника, използвам го за пробиване на дупки до Ф12 в бетон.
Имам го от години и е пробил доста дюбели до сега не съм имал проблеми с него и ми се иска да си го отремонтирам сам.
Последна промяна от Rambo123 на съб юли 02, 2011 11:22 pm, променено общо 1 път.
професионал - специалист
Колега,първо намали снимките,че така няма четене темата второ,причината за дефекта не мога да ти кажа,но аз имах оригинален Бош 2-26 ДФР,който правеше абсолютно същите номера-даже при пускане,когато още не е набрал обороти също го имаше удара и след това ,когато набере обороти изчезва.Успех! :?
Chefo77 - майстор
Това нещо нали е пневматично? Може ли да изпуска от някое уплътнение на цилиндъра? Няма ли някакъв вариант когато набира обороти (и съответно оборотите намаляват) да има по-добър удар именно поради по-ниското налягане в цилиндъра, а като е високо налягането, да изпуска?
Само теоретичен въпрос ... вероятно тъпичък :)
За това се използва греста която би трябвало да уплатнява цилиндъра. Цилиндъра си има гумено уплатнение проблемът е,че при много грес машината загрява много повече от обикновено.
Iliev Labs - специалист
Същият проблем ми се появи при едно 10 килограмово хилти. Според един колега е регулатора на оборотите. Аз още не мога да събера кураж да го дам в сервиз, че яко дерат тия :-D
valat111 - специалист
Iliev Labs написа:
Същият проблем ми се появи при едно 10 килограмово хилти. Според един колега е регулатора на оборотите. Аз още не мога да събера кураж да го дам в сервиз, че яко дерат тия :-D
Защото "ХИЛТИ" е станало нарицателно за перфоратор. В представителството им в Русе са надменни, надути, всезнаещи....
dragozow - майстор
valat111 написа:
Iliev Labs написа:
Защото "ХИЛТИ" е станало нарицателно за перфоратор. В представителството им в Русе са надменни, надути, всезнаещи....
Но ще ти го оправят. Те с това се занимават все пак, имат схеми, имат части и познават машините. Занеси го, ако не ти харесва цената не го прави. Не за друго ама може да е нещо дребно.

Тема "проблем с къртач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: