• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
ESPACE - майстор
Тани написа:
ESPACE написа:
Чудя се щото работя постоянно с ъглошлайф и щом може да стане с такъв диск, защо да не може и с друг. Дали този ще ти захапе пръста или карбофлексов все тая.
Ти наистина ли мислиш че няма разлика? Помисли си какво ще стане, ако един карбофлексов диск срещне метален пирон забит в дъската и след това си помисли какво ще се случи ако засечеш този пирон с това Изображение сложено на ъглошлайф , който се върти с 10 000 об/мин
Ами трябва да пробвам, поне да видя работят ли им прословутите защити при заклинване на тия Бошове. И все пак си мисля че при нормално подаване пирона няма шанс срещу зъбите.
Chefo77 - майстор
Аз не бих се доверил сляпо на такива защити ...
kborisov написа:
Цецо написа:
Има такъв диск и не виждам по-голям риск при рязане отколкото при рязане на метал.Даже напротив,защото усилието което се прилага е малко.
Да бе, вчера си скъсих пръста с такова, а можеше и много по-зле да е ...
Прикачен файл:
ShortFinger.JPG
А бях чел темата преди това, знаех, внимавах - ама подскочи гадината. Мислиш си, че можеш да го удържиш, ама не става.
Та и аз да кажа: Не правете това! Има си специализирани инструменти. И с тях можеш да се нараниш, но риска е много по-малък.
Здравей колега! И аз имам горчив опит от тези дискове за дърво.Преди 6 дни рязах лист ПВЦ 8мм. дебелина.Понеже подцених ситуацията придържах листа с лявата ръка(на 30см. пред флекса), и с дясната държах ъглошлайфа и започнах рязанаето.ПВЦ листа е мек и ако не е стабилно положен на земята вибрира.В случая не беше.Точно преди да приключа с рязането на листа флекса ми отскочи, въпреки че го държах здраво с дясната ръка и ми сряза левия палец напълно с костите и сухожилията.Успяха да го зашият но не и сухожилията.Сега съм със забити игли, които ми държат пръста за да се образува кост.
Въпроса ми е сходна ли е твоята ситуация и какво казват докторите, има ли шанс за напълно ликуване на такава травма.Бих се радвал ако споделиш.
И съвет към всички останали никога не ползвайте този тип дискове на малък шлайф.Крайния резултат е красноречив!Всичко стана за части от секундата, просто никакво време за реакция не ми остана.
puh4 - специалист
bobitovn написа:
Здравей колега! И аз имам горчив опит от тези дискове за дърво.Преди 6 дни рязах лист ПВЦ 8мм. дебелина.Понеже подцених ситуацията придържах листа с лявата ръка(на 30см. пред флекса), и с дясната държах ъглошлайфа и започнах рязанаето.ПВЦ листа е мек и ако не е стабилно положен на земята вибрира.В случая не беше.Точно преди да приключа с рязането на листа флекса ми отскочи, въпреки че го държах здраво с дясната ръка и ми сряза левия палец напълно с костите и сухожилията.Успяха да го зашият но не и сухожилията.Сега съм със забити игли, които ми държат пръста за да се образува кост.
Въпроса ми е сходна ли е твоята ситуация и какво казват докторите, има ли шанс за напълно ликуване на такава травма.Бих се радвал ако споделиш.
И съвет към всички останали никога не ползвайте този тип дискове на малък шлайф.Крайния резултат е красноречив!Всичко стана за части от секундата, просто никакво време за реакция не ми остана.
едва ли ще се оправи на 100 процента. моя случай беше: преди 7 години, показалец строшен до ставичка и голям прорез . сега е крив при свиване щрака и външно без усет. може и по лошо да знаеш.
puh4 написа:
bobitovn написа:
едва ли ще се оправи на 100 процента. моя случай беше: преди 7 години, показалец строшен до ставичка и голям прорез . сега е крив при свиване щрака и външно без усет. може и по лошо да знаеш.
Винаги може по-лошо.Трябва да се пазим.
torbalan - Дървен философ
помня един надпис от ученическите ми години още...
някъде в работилниците, по които ни водеха на стажове...

"Резервни части за човешко тяло нямаме"
kborisov - специалист
bobitovn написа:
...
...
При мен беше само върха на пръста, през нокътя - не можело да се шие, защото няма кръвоносен съд там. Но няма да имам загуба на функционалност (надявам се).
Много зависи от хирурга. Дано се оправи.
kborisov написа:
bobitovn написа:
...
...
При мен беше само върха на пръста, през нокътя - не можело да се шие, защото няма кръвоносен съд там. Но няма да имам загуба на функционалност (надявам се).
Много зависи от хирурга. Дано се оправи.
Дано се оправиш колега.Не знам при кой хирург си дано е добър, аз мисля да ходя в горна баня, понеже съм за ортопед.Дано успеят да ни помогнат.
marto - специалист
Chefo77 написа:
Аз не бих се доверил сляпо на такива защити ...

Конкретно за БОШ защитата е уникална верно,шлайфа се изключва за стотни от секундата
Ползвам редовно от тея назъбените дискове за дърво (въпреки че имам профи ръчен циркуляр)
НО когато го ползвам на флексчето му намалям оборотите до около 5000 и нямам проблеми
Незнаех че има такива дискове с верига...определено ще си взема
п.п. Наблюденията ми върху защитата са по личния ми флекс GWS 14-125 CIE Professional за други модели незнам
ESPACE - майстор
Наскоро рязах един стар паркет до стената с тук там ковани гвоздейчета по него. Диска и машината не ги усещат.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: