• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
Това определено звучи по-добре!
marto - специалист
И аз не съм съгласен че не държи батерията :?
Моят пример е : с напълно заредена батерия монтирах
около 25 директни окачвача към метални профили 3мм ,
всеки окачвач с по 2 самонарезни види което е = 50 бр
После монтирах около 10м2 гипсокартон и батерията беше
паднала с едно деление от 3!!!
След това продължих с ел.винтовера защото вече беше по-удобно за
работа
mitko64 - майстор
Тани написа:
Лелеее , много зле тогава - това си е хоби инструмент!Или става за резервен и на труднодостъпни места. Моята 12V Макита с батерии на 3-4 години , които за мен са си за смяна издържа повече!А това с фрезера направо........ 4 отвора :shock:

Какво ли ще стане ако решиш да пробиеш плот 3 см с боркорона 67 мм :?

Вярно че беше миналата година когато батериите бяха по-добре, но с единия винтоверт , които е по- енергоемък и пък с по-бързи обороти навивах 30+ винта през термопанел в метални профили с дебелина 10-12 мм с едно зареждане на батерията!
Говориме за цялостно пробиване на 2см ПДч, не просто за фрезенк. При тази операция BR 100E на Sparky така се товари, че почва да ръмжи лошо. С боркорона е много по-ненатоварено, там реже само по диаметъра.
nbr - специалист
Изображение
http://www.lidl.de/de/Elektrowerkzeuge- ... i-B2-gruen

Това го има в Лидл Бургас на цена 111лв. Някой дали има някакви впечатления?
bisermonov - специалист
Здравейте

Имам опит със Спарки 12V ползвах го 5-6г. едната му батерия си отиде на 3-4г. а другата след 5г. започна да държи само един дени и можех да завия някъде около 30-40 винтчета 4х40 в чам и умираше впечатленията са ми удобна е за работа е ако работиш по-дълго ти изморява китката. И миналата седмица си купих пак на Спарки BVR 64E http://sparkypowertools.com/bg/tools/code8/code13 Работих един ден с него и ми се струва тежичък доста е мощен на два пъти се опита да ми изкълчи китката но като си го настроиш усилието на завиване и свикнеш с него няма проблеми върши ми чудесна работа тия дни ще завивам около 2000 винта без него ще се умира. И още нещо се сетих по време на работа доста често ми оставаше накрайника във винта и все трябваше да го вадя и да си го връщам обратно на винтоверта а там се закрепваше само на магнитче приемам го като недостатък.
vk - специалист
Монов, какво правиш, че да завиваш 2000 винта, каква е тази дейност ?
Гледам, че някои винтоверти са с много големи обороти до 6000 оборота/мин. - това не е ли излишно много ? Като че ли, онези модели с по-малко обороти трябва да са по-добри.
Тани - модератор
За завиване без умора препоръчвам ударен винтоверт - къса главите на 6 mm болтове без да ти усуче китката!! Но ако усилието започва още от началото на завиването - например завиване на винт 6х200 в дървесина , е доста по-бавен и шумен , защото започва да удря още от началото. При по-малки винтове обаче в началото завива много бързо - с над 2000 об./мин. и чак когато види зар със завиването започва да удря!Това обикновено е чак при скриването на главата.
bisermonov - специалист
Предполагам с тези високи обороти се цели по бързо да се завива винта но пък са слаби а по-ниските обороти са по-мощни. Аз работя с бук и не пробиеш ли предварително отвор няма шанс да завиеш винт 6х60 е по-тънките и къси ги завива без проблем.
Тани - модератор
bisermonov написа:
...Аз работя с бук и не пробиеш ли предварително отвор няма шанс да завиеш винт 6х60 ...
Защо? Къса винта ли? Или се цепи материала!
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: