Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте на всички!
Не участвам активно във форума, но често се допитвам с него когато ме интересуват някой технически неща като сега ... въпреки, че съм технически грамотен човек :)
Предварително се извинявам, ако не съм уцелил мястото на темата и ако модераторът прецени нека я премести!
Та предстои ми ремонт на хола - циклене на дюшеме, лакиране, стени таван и най-вече реставриране на стара вгдарена секция.
Въпросът ми е имено относно секцията. Изработена е от фурнирован шперплат (или не точно шперплат ами онези редените чамови тесни дъски, слепени и запечатани с фурнир отгоре). Много е голяма дълга 5,50 м и висока до тавана. Има не малко дефекти по нея основно в лака (който по-моя и чужда преценка е нитро-целулозен и е доста слаб) и на места само горния слой на фурнира. Та стигнах до заключението, че ще я изшкуря цялата !!! до колкото е възможно за да стигна до горния слой на фурнира и след това да я запечатам с качествен лак или байц-лак на Левис или Сикенс. Като сметна квадратурата на секцията излиза да е повече дори от дюшемето :lol: и ще е безумие да го правя на ръка. Никога не съм имал виброшлайф (не че незнам как се работи с него) и немога да преценя кой е най-правилния инстримент за мен по случая. Първото нещо, което ми дойде на акъла е, че са ми необходими един делташлайф и един виброшлайф. Тък като имам доста разходи около целия ремонт купуването на инструменти ми е допълнителен и непредвиден разход та искам да мина колкото се може по-тънко, но това не значи не съм скрънза де :)
Та по мое мнение съм си избрал на Скил Делташлайф Skil 7110 AA за ъглите и малките площи. За по-големите обаче още се двуумя .. дали да си купя някой китайски боклук я всърши работа я не или нещо малко по-нормлано, на което поне малко да имам вяра. Също така незнам и немога да оценя практическата разлика между вибро и ексцентър шлайфа. Според вас за случая кой инструмент е най-подходящ. Дали наистина ми е необходим делташлайф, а не инвестирам в квадратен вибро или въобще търся мнение по въпроса ... :? май само със шлайфане не съм се занимавал ...
Вчера видях в Бриколаж ексцентършлайф на Скил за 69лв 380 В 7440 AA ако не се лъжа ... дали в удачен избор ...
Поздрави на всички и благодаря за ценния форум ! :)
JDM - напреднал
Китайските са добри ако е само за дърво, щото от шпакловката им блокират лагерите. Ексентършлайфа освен че тресе и върти. Делташлайфа е само за ъгли. Aз имам и трите, но съм най-доволен от обикновения, защото се работи най-бързо. И колкото е по-мощен по-добре. Скил-а също е китайски, и ако се развали няма оправяне. Мойте са RTR на валерий груп.
Chefo77 - майстор
JDM написа:
Китайските са добри ако е само за дърво, щото от шпакловката им блокират лагерите. Ексентършлайфа освен че тресе и върти. Делташлайфа е само за ъгли. Aз имам и трите, но съм най-доволен от обикновения, защото се работи най-бързо. И колкото е по-мощен по-добре. Скил-а също е китайски, и ако се развали няма оправяне. Мойте са RTR на валерий груп.
Първо че темата вече ходи на ясла.
Второ, ексцентъра взема повече от обикновения шлайф, респективно с него се работи най-бързо. В допълнение, всички ексцентрици, с които съм работил досега, имат в пъти по-малки вибрации от плоските виброшлайфи.
И трето, извинявай, ама Скил имат една от най-добре развитите сервизни бази в страната поради доста здравата им връзка с Бош. След като гаранционно ми смениха корпуса, значи има оправяне :wink:

Иначе си прав за останалото!
velsi - Почетен майстор
Купи си виброшлайф Скил. Пак 69 лева струва. И ако не можеш да бръкнеш в ъглите и се окаже, че не е работа на ръка, тогава вземи делта шлайфа.
me_against - специалист
Не е ли по-добре да разглабиш секцията и да шлайфаш на парче?! Ще ти бъде по-удобно и няма да си купуваш делта шлайф. После лакираш и сглобяваш.

Тема "Въпрос за избор на ексцентър / вибро / делта шлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: