Ел. инструментите. Консумативи.
valentin112 - специалист
+1 за Макитата, имах HR2470, откраднаха ми я за съжаление от вилата. Посочения в линка БОШ едва ли отстъпва по качества и надеждност, но разликата в цената не е за пренебрегване. Похвали се после какво ти е донесъл Дядо Коледа :)...и още нещо. На куфара на моята Макита пишеше: "Страна на произход-Австрия", а на БОША произхода най-вероятно е CHINA.
moji - напреднал
имам такъв Бош от 2 години, а един друг колега Макитата. Както казват и колегите,прецени си сам: ако искаш да спестиш 170 лева вземи Макитата, в другия случай ще имаш пък сменяем патронник който е уникално удобство : винаги ти спестява един инструмент! Като качество за еквивалентни! Бош имат навика покрай Коледа да ги пускат и с някакви екстри. И за сведение на горния пост, ДФР 2-26 са германско производство 1300 оборота в минута, а не както го пишат 900.
Panzer - специалист
Kолегата е писал DFR, a е пуснал линк за DRE. Разликата е още 60 лв. Имам един DRE, които седи разглобен след 6 години работа, но не ми се занимаваше да го опрявям. Наскоро си купих Макита 2470, почти незабележимо има по-слаб удар от Боша, може и да си внушавам но ръцете ме болят по-малко от Макитата.
Kumay - майстор
Panzer написа:
Наскоро си купих Макита 2470, почти незабележимо има по-слаб удар от Боша, може и да си внушавам но ръцете ме болят по-малко от Макитата.
Не си внушаваш! Наистина по-малко те болят ръцете! Силата на удара при Боша е по-голяма, удара е по-отчетлив/усеща се по-силен/, но при тест Макитата дава по-добра производителност /пробива по-бързо/
За 10 лева повече все още може да се намери HR2470! По-удобна машина, по-здрава и с по-евтини части при евентуален ремонт, отколкото HR2450! А за разликата в цената с Боша можеш да си вземеш хубава бормашина!
colyo - специалист
Относно допълнителния патронник, можеш да си вземеш една "пръчка" RAIDER за 6 лв и край на мача. От много години работя с Бош и не съм очарован. Нямам впечатления от въпросната Макита, но съм работил с подобна и ми допадна повече.
Chefo77 - майстор
Още един глас за Макитата. Не си струват парите отгоре за това, което ще получиш в повече - а именно мааалко по-силен удар.
Аз се колебаех между Бош 2400 и такава Макита и накрая взех ... Крес :) Не че съжалявам де, само за инфо :)
Между другото, силно се съмнявам някой да брои дупките, които прави, че да знае кога са стигнали 100 000 и от Бош са си изпълнили обещанието :wink:
kam34 - специалист
Боша може да ги брои и като стигне 100 000 филма свърши :-D
harvest - специалист
едно приятелче слага изолация в Чехия , той ще ги донесе и двата перфоратора от там, каза че почти не са работили -единия ще ми го продаде на доста по-различна цена от магазина, другия за него и затова беше чуденката
kam34 - специалист
Кво ще кажете за този http://www.hhhservice.com/magazin/profe ... 2400-bosch Бие по цена макитата при същите показатели.
Chefo77 - майстор
kam34 написа:
Кво ще кажете за този http://www.hhhservice.com/magazin/profe ... 2400-bosch Бие по цена макитата при същите показатели.
... на теория. А на практика Макитата го бие по производителност...

Тема "колебание между 2 перфоратора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: