• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
schuldiner - майстор
Имам като последната пендула, турската. Режа дърво с нея, но е правила и дограми. Свястна машина е, ама Чефо е прав за инерцията. И съвсем не е безшумна на празни обороти - от време на време влиза в някакъв резонанс, направо ми пробива мозъка! Не е скъсвана от работа, затова не е мерило, че нищо по нея не е дефектирало за 3 години. Но пък и се счупи стойката (на ножа с мотора), щото е чугун и при транспортиране не издържа лашкането.
Не знам за какво точно ти трябва, но не е лоша за парите си...
Stambolov - специалист
Мога да ти предложа Руско настолно циркулярче за 230лв (Доработил съм го малко за по добра работа -поставих му линеал на 90 градуса и по широк алуминиев плот)довечера ще кача снимки .тел 0888 73 22 77
rolls - специалист
yasen22 написа:
Като ви казвам че има значи има дограмаджиите работят с такива....
Ами вземи иди в някоя фирма за дограма и питай с каква пендула работят и направо си купи такава ...
Че такъв и такъв и с такова и анасън намъ ... и за малко пари ... :x
Chefo77 - майстор
yasen22 написа:

Благодаря на колегата за инфото. За такива става въпрос но мисля че цените са им прекалено надути . Този втората ръка може да свърши работа сигурен съм че е безчетков мотора но трябва да се види на място а ми е далече. Все пак благодаря.
А как прецени, че цените им са надути? За да са такива цените, значи има някаква причина и тя не е надценката на продавача. Metabo KGT300 в ebay.co.uk е 431 паунда, в Киров - 1190 лева, на кантар са.
Специфични машини са и не са за всеки - иначе щяха да ги произвеждат и Райдър :wink:
bogomilZ - специалист
yasen22 написа:
Chefo77 написа:
Да ти кажа, предполагам какво иска да каже, но не знам как се нарича този вид мотор :)
Един такъв, дето набира обороти 10 секунди, после спира половин час след като си го изключил ...
Точно такива.
tysonlkr написа:
Основният шум при този вид машини идва от въртенето на диска, а не от триенето на четките :wink:
Според мен с какъвто и да е двигател шума (кряскането) ще си го има щом се използва диск за дърво.

Шумът идва от зъбната предавка а не от диска когато работи на празен ход . А гогато реже ще има шум много ясно.
1. Ефтино
2. Безшумно
3. реже и под ъгъл
4. Няма зъбна предавка
5. Жълто е
6. Реже всичко (може и луканка)
7. Работи и на празен ход

Прикачен файл

PDI4c7063934c296-small.png
PDI4c7063934c296-small.png (45.55 KиБ) Видяна 3205 пъти
  • 1
  • 2