Ел. инструментите. Консумативи.
ZEDYCUS - майстор
Интересува ме на този ръчен циркуляр, дали ще може да се монтира циркулярен диск с диаметър 210мм. По данни от нета пише, че оригиналния диск е 200мм. Всеки производител явно си има негови стандарти за да се купува от него само. :axe:
Имам няколко такива останали от друга машина със същия отвор фи30мм. Циркуляра не е в мен за да пробвам.
Поздрави.
bogomilZ - специалист
ZEDYCUS написа:
Интересува ме на този ръчен циркуляр, дали ще може да се монтира циркулярен диск с диаметър 210мм. По данни от нета пише, че оригиналния диск е 200мм. Всеки производител явно си има негови стандарти за да се купува от него само. :axe:
Имам няколко такива останали от друга машина със същия отвор фи30мм. Циркуляра не е в мен за да пробвам.
Поздрави.
не може - пречи предпазителя и лоста за отварянето на предпазителя при рязане - зъбите на 200 мм диск минават на 3-4 мм от предпазителя
вече ако решиш да демонтираш предпазителя си е твое решение
ZEDYCUS - майстор
:prayer: Мерси за инфото. Явно ще се взимат оригинални дискове.
ipenev - помощник
Здравейте, имам следното питане. Имам китайски циркуляр с размер на диска 185/20 и понеже такива дискове не могат да се намерят възможно ли е да ползвам диск 180/20?

Поздрави
Някой ползвал ли е въпросния циркуляр, да даде малко информация за него?
Как се представя, точен ли е и най общи впечатления?
Дайте и коментари за самата марка Спарки, че ми предстой закупуването на ръчни машинки, а като гледам цените от професионалните, ако може така да се нарекат са най примамливи.
Kumay - майстор
Въпросния циркуляр не се произвежда вече! Както и по-малкия ТК50. Новите модели не се правят в Ловеч, а на изток. :roll:
А за самата марка - има добри модели, но има и ...
Щом ще ти е нужно оборудване с инструменти - попрочети темите във форума. Дискутирано е надълго и широко марки, модели и т.н.
Ако пуснеш нова тема - зависи как ще формулираш въпросите, може и да се развие добре.
Затова обмисли предварително и опиши подробно какво ще ти трябва, за каква работа, в какъв ценови диапазон...
Успех!
ZEDYCUS - майстор
Работих известно време с него, много рядко по принцип. Но се оказа много тежък, иначе нямах никакви проблеми с него, с мощен двигател и голяма дълбочина на рязане. За точността нищо не мога да кажа, винаги съм рязал грубо. :partyman:
mitko64 - майстор
Имам го модела, а гледам и питане за дискове с по- макък диаметър(има и питане за по- голям, но там нямам опит). Та с диск от лидл 190мм., с много зъби, реже ПДЧ добре, но се оказа изненада, че опити за обратен рез, да не кърти, разцепващият клин е по- висок от диска и не става за рязане в обратна поска. Иначе циркулярът е учудващо мощен за 1400W, та даже има и елементи на потапяне(дълбочината се регулира линейно, а не ъглово).

Тема "Диск за ръчен циркуляр Sparky - TK 70-Питане ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: