Ел. инструментите. Консумативи.
Здравеите майстори. това ще да ми е първа тема в този форум.
Та въпросът ми е- имам бюджет около 300-350 лв, искам да си купя Бензинова моторна резачка и се надявах някой от вас да ми даде полезно инфо.
Искам за взена възможно най доброто и надежното за тея кинти щото просто немога да отделя повече.
Не съм професионалист, и няма да ходя с нея в гората. Трябва ми за рязане на дърва в градски условия =
под това имам впредвид че дядото се отоплява на печка с дърва цяла зима и на седмица ми се налага да режа около 1-2 кубика.
Досега го правех с някъф мноого избушил електрически Black And Decker, но нещо взе да се прецаква и немога да го ползвам. А към бичкията няя да се върна отново...
Кажете какво мога да взема за тея скромни пари което ще е надежно и ще мога да го ползвам без проблем.
Изчетох каквото имаше като теми из форума но само се обърках повече.
Това което ми стана ясно е че е по добре да е с по къса дъска за рязане и каква точно смес да слагам, но дотук.
Надявам се по скоро да се сдобия с нов chainsaw щот навънка е мега студ а нарязаните дърва намаляват.
Благодаря предварително.
valentin114 - специалист
Виж модела 236, събира се в бюджета ти http://husqvarna-svishtov.com/Companies.aspx
l_bonev - специалист
За това което искаш да правиш , това е твоята резачка.
forski - специалист
Ето я цялата тема за резачките колега, десет страници размисли и страсти :)

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 54&t=12048
Мерси колега , но точно това имах впредвид като казах че съм прочел каквото има по форума за резачките и съм се объркал още повече.
Изчетох я цялата тема и нищо не ми стана ясно и затова пуснах отделна и специфична за мойто питане.
За резачката който сте ми дали като решение- не мислех че целият отговор на хората който разбират ще се състой само в 2 изречения, но май е по просто отколкото съм си мислел :lol: . Това ли е единствената машина който влиза в изискванията който имам.?
valentin114 - специалист
Едва ли е единствената, но като цена-качество...прегледай и сайтовете на Щил...погледни и Райдър, ако си на около 90...може да си я ползваш докато "смъртта ви раздели".
EDI - майстор
Не експериментирай, вземи си ЩИЛ или ХУСКВАРНА, и цените са добри.После да не палиш някоя машина с псувни :lol: .
dragozow - майстор
Отговора е че имаш няколко варианта за добри машинки:

Stihl - най-евтината, не помня модела.
Husqvarna 236
McCulloch 4-18, под 300 лв
McCulloch 4-20, същата, но с малко по-голяма шина за 348 лв по новите цени
McCulloch 8-42, нов сравнително мощен модел с екодвигател, 396 лв
Partner същите модели и цени като McCulloch, различават се единствено по лепенката

Всички машини са със сервиз, резервни части в цяла България и при правилна експлоатация ще изкарат с години. Цените които споменавам са от официалните ценови листи, възможно е да ги намериш на различни цени. Забрави за Black And Decker, боклук е. Има още няколко машини, които си заслужават, но са екзотични и не се продават на всякъде.
Мерси за добрите отговори. Всички ми разправят да си взема Stihl но изглежда че Husqvarna е най добре.
Ще ги погледна по подробно и може до ден два да се похваля с нова машина.
puh4 - специалист
И мене ме съветваха за Щил, но аз на пук взех Хуска. Затова парата в джоба, бягай до магазина и избирай (те хубавите триони си личат).

Тема "Въпрос за покупка Бензинова моторна резачка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: