Ел. инструментите. Консумативи.
naix - специалист
puh4 написа:
naix написа:
Аз имам 2 броя от този модел Makita и досега не съм имал проблеми с тях. Зад ругата марка нямам мнение, тъй като не съм ги ползвал.
Във фирмата която бачкам имаме 4 перфоратора, само единия е изревал за четки (най-стария 6 годишен).
Яки мишинки са наистина. То за мен подмяна на четки дори не е ремонт, а смяна на консумативи.
nikolson - майстор
Когато човек купува,важно е да прави максимално информиран избор.Освен разпространените критерии,добре е да се вземе под внимание:
-"покупката" не приключва с плащането на цената в магазина.Тя приключва с утилизацията на инструмента,т.е. "изхвърлянето" му;
-от моя гледна точка АЕГ,Макита,Метабо,ДеУолт,БОШ(само синия),Крес,Флекс,Хилти,Хитачи са относително равностойни в съотношението цена/качество.Разликите в техническите характеристики не са особено големи като предимството на някой модел от една марка пред аналога на друга марка обикновено е съпроводен със съответно предимство на втория в някой друг показател;
-предимството на даден пазар на някоя от горните марки се определя от:
а) ангажираността на производителя с местния пазар,
б) коректността спрямо потребителя,
в)качеството на сервиза.
За мене Макита са "primus inter pares" -пръв сред равни.Освен чисто субективните(личните) съображения,като например,че всяка сутрин и вечер на път за/от работа минавам покрай оторизиран сервиз на марката,факта,че в града има още един сервиз,заявлението на сервиза,че времето за ремонт е времето за ремонт,а не да чакам седмици за части.Приемлива цена на резервните части(проверено).От гледна точка на ангажираност на производителя такива марки са Макита и БОШ-те имат свое представителство в БГ.За ДеУолт какво да кажа?Много ме кефят,но най-близкото представителство е в...гръцко.Не знам кой ги внася у нас,но тук цените са едни такива набалончени(над ценовата дискриминация,която ни прилагат обичайно производителите).За Хилти ще отделя специално внимание,защото те и АЕГ чрез "Елпром"-Ловеч,който после стана "Елтос" бяха най разпространени до 1989г.На сайта им има противоречия,които ме карат да съм подозрителен.Напр. в гаранционните условия пише,че следгаранционния сервиз няма да надхвърли 25% от покупната цена,а в общите търговски условия е 35%???
Друго,което се набива на очи е [bсистематично продължително екстремно натоварване][/b] като повод да се откаже гаранционно обслужване -нещо,предполагащо субективизъм.
Ъглошлафите са с гаранция 6 месеца.
Липса на дилърска мрежа-продажбата става само в техни центрове.
Разходите за куриер са за сметка на клиента,дори в гаранция.Сигурно в двете посоки ще излезе 20-30лв.
Някой сигурно може да добави още.
stefansmail - напреднал
След малко чудене и повече пресяване на информация , съм горд собственик на :
Изображение

Благодаря на всички за отзивчивостта :-D
Kumay - майстор
Честито и със здраве!
puh4 - специалист
Да ти е честит, и хич не го жали.
boreto1 - специалист
И двата модела са над средният клас и са много добри - пазиш ли го ще те радва дълго
Chefo77 - майстор
Честито, дето се вика :)
Да пробива, да кърти, да не се спира направо...
Здравейте, хубава е тази Макита, бихте ли казали на каква цена е разумно да се вземе и препоръчителен магазин за Варна.
Не съм работил с българските перфоратори на Спарки, но вчера видях в Баумакс, че всичко е с 5 години гаранция, което дори и за хоби техника да се използва си е много, ако са добри и покупка от тях също е резонна
То всички ел.уреди в Ваумакс са с 5 години гаранция, тази Макита 2470 е на 389 лева, това добра цена ли е? Проверих че и повечето по-малки магазини и е-магазини топ цената като минимум е 339 лв.
Моля за мнение , добър магазин за покупка е Баумакс?
Chefo77 - майстор
Стига с тоя Баумакс бре. Мошеници до дупка, продаващи СКЪПО, но твърдящи друго в рекламите си ...
2470 на Макита при Николай е 339 лева с подарък свредла. Ако си толкова богат, че да дадеш 40+ лева отгоре, давай ги. Аз не бих. :)

Тема "перфоратор - Makita vs DeWalt" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: