Ел. инструментите. Консумативи.
pavkatay - майстор
Chefo77 написа:
Стига с тоя Баумакс бре. Мошеници до дупка, продаващи СКЪПО, но твърдящи друго в рекламите си ...
2470 на Макита при Николай е 339 лева с подарък свредла. Ако си толкова богат, че да дадеш 40+ лева отгоре, давай ги. Аз не бих. :)
При гаранцията май има малко разлика.
Много интерестно за Баумакс, днес отивам и питам заради гаранцията от 5 год. ли е цената 389 лв. за Макита 2470, т.к. на почти всички други магазини цените варират 330-350 лв.- момчето категорично отрече че цената се увеличава заради удължената гаранция-това било подарък от Баумакс и учтиво ми каза да отида при информация и да докажа в кой магазин цената е по-ниска и щели да я продадат на най-ниската цена, това беше в края на работното време и вече информацията нямаше кой да ми каже как се доказва по-ниска цена в друг- някой знае ли това вярно ли е?
Chefo77 - майстор
На Баумакс "подаръците" са така набити в цената, че не е истина просто. Ламинат, който в магазинната мрежа е на 21.70 при тях е 25.90 с ПОДАРЪК безплатен монтаж. Еййй, голям подарък бре!
А удължената гаранция най-вероятно е всъщност застраховка в някоя компания за годините от 3 до 5. Друг е въпросът дали гаранцията е пълна или не.

А иначе - казах ти какво да направиш на лично:

http://tomika.bg/index.php/detail/view/33

До третата година гаранцията е световна - ако го купиш от Тутракан, в Париж трябва да можеш да го вкараш в сервиз. Въпросът е след това как стоят нещата :?
hakama - специалист
Трябва да купим до няколко дни перфоратор, че вече ни писна да се занимаваме с разни други... гледахме и втора ръка, но се отказахме...
За по-евтини (и читави) варианти - не зная. Поне това ще върши работа занапред дълго време.

Засега се спряхме на Макита.
Каква е разликата (освен 40лв) между тези модели: Makita HR2470 (340лв) и HR2470F (380лв).
Няма да се ползва нон-стоп, но си поработваме чат-пат. :idea:

Колко години е гаранцията от горния магазин, имам път към Пловдив идната седмица? Аз съм от София - после ако ми потрябва сервиз... до Пловдив ли трябва да се праща?

Варианти за София?
Новия Баухаус кога отваря? - близо ми е и ще бъде вероятно по-евтино и с 5г гаранция. На миналото откриване е била 330лв с 5г (намерих старата брошура :) )

Поздрави :supz:
Kumay - майстор
Разликата между HR2470 и HR2470F е работната светлина при HR2470F , която изобщо няма да ти трябва...
За гаранцията
Kumay написа:
С гаранционна карта, касова бележка и сертификат за удължена гаранция машината може да се ремонтира във всеки сервиз на Макита в България, без значение от къде е купена!
три години след регистрация! Баумакс и Баухаус дават още две години от тях, но какво включва и при какви условия е тяхната гаранция - не знам! Знам като дойде машина от Баумакс за ремонт при нас колко време ще се ремонтира - 29 дни! :-D
Предполагам и в другите сервизи ще е така!
nikolson - майстор
Макар да става въпрос за ръчен циркуляр,а не за перфоратор:
http://www.woodworkforums.com/f50/repai ... aw-152411/
... I bought the saw in 1985, and this is the first service of any kind. Thanks for your reply.
В превод-купих триона през 1985 и това е първото каквото и да било обслужване .Всъщност човека само е гресирал... :respekt:
guroto - специалист
Колеги,ползвам такъв Девалт(направен е в Чехия) от една година и мога да кажа,че е много добър перфоратор и като цена(аз го взех за 345лв.)и като качество.Аз се занимавам с направата на ел.инсталации и го подлагам на жестока експлоатация.В сравнение с предишния ми перфоратор Бош 2-26 ДФР,Девалта има по-силен удар в режим на къртене(3,4J)и същия при пробиване(3J),разликата е малка,но при къртене на канали,конзоли и разклонителни кутии в бетон се усеща.Девалта като ергономика ми е по-неудобен от Боша и има един конструктивен недостатък,който малко дразни,а именно при избиране на режим къртене копчето не винаги влиза от първия път и се налага да завъртиш патронника.За една година употреба Девалта даде един дефект-спря да превключва на заден ход,който се ползва като заклиниш бургия,но още не съм го занесъл в гаранционния сервиз,т.к. засега нямам втора машина(опита да си поправя Боша и едно Хилти остана без успех-виж темата "Относно ремонт на ел.инструменти").

Тема "перфоратор - Makita vs DeWalt" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: