• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 32
Ел. инструментите. Консумативи.
botseto - напреднал
Съжалявам, че не уточних колега (моя грешка) - аз бърках хоросан с цимент за мазилка, а по редките бъркала бяха само пасък с вар и вода, когато пускахме майките за мазилката - че е бая място и цимента го слагах по-късно за да не втвърдява. След това вече си ги пусках с нормална гъстота (пак мазилка) с една идея повече цимент, че някои ден искам да лепя изолация на гребен а не на топки. Иначе и една малка плоча си отляхме както си трябва :) Спокойно и благодаря за съветите все пак!
quietmadness - специалист
Въпросната 120 литрова бетонобъркачка е 300 кинта в Метро на "примоция" момента.
Имам да правя 80 кв. пътеки, беседка и т.н., всичко е зад къщата и няма от къде да вкарам по-голямо нещо от ремарке за лека кола, което предполага или голяма бригада РК1 транспортьори :-D , или да викам бетоновоз няколко пъти, което вдига цената.
За по-нататък имам и два комина за разваляне и вдигане на ново, малко мазилка към 200 кв. :-D и т.н.
Ще ми свърши ли работа тая бъркачка?
Някой знае ли дали има пластмасии щото предполагам е чистокръвен китаец?
Макар, че напоследък, ако пише China стоката е по-читава от тая на която пише EU, а се вижда, че пак китайци са я произвели.
dragozow - майстор
Ще ти свърши работа. Гледай да е с метален венец и сипвай и изсипвай материал само като работи. Взимай я, бърка за 2 минути и не можеш да смогнеш да и сипваш. Иначе е хамалогия, който е бъркал на ръка знае.
quietmadness - специалист
dragozow написа:
Ще ти свърши работа. Гледай да е с метален венец и сипвай и изсипвай материал само като работи. Взимай я, бърка за 2 минути и не можеш да смогнеш да и сипваш. Иначе е хамалогия, който е бъркал на ръка знае.
Точно защото съм бъркал доста пъти бетонец на ръка питам. Вече не съм на 20, кръста каталясва даста по-бързо.

botseto, дай малко инфо за машината.
stenmark - специалист
И аз имам дилема коя да купя.Тази от Метро 120л произведена от Ferro Tools или тази словенската от Практикер която е 145л.Странното че и двете пиши че са 650Вт т.е. някой лъжи за мощността.Китайската беше по-удобна за въртене на барабана и изсипване.Нека някой е в час тези бъркалки ме посъветва за избора ми.Ще благодаря предварително.
maxuel82 - специалист
За колко време приблизително става готов бетона с този тип бетонобъркачка ? Че както разбирам от 130 литровите на едно бъркане излиза една количка готов разтвор , а съм чувал че една количка е 5см от кубика ! Трябва да налея за един ден около 3 кубика което е около 60 колички ! И какъв е реда на слагането на съставките ??? :?
mania - напреднал
Времето за приготвяне е може би 5 минути? зависи колко бързо сипваш.
crez - майстор
maxuel82 написа:
За колко време приблизително става готов бетона с този тип бетонобъркачка ? Че както разбирам от 130 литровите на едно бъркане излиза една количка готов разтвор , а съм чувал че една количка е 5см от кубика ! Трябва да налея за един ден около 3 кубика което е около 60 колички ! И какъв е реда на слагането на съставките ??? :?
http://www.napravisam.bg/?id=newstatiashownow&idid=101
botseto - напреднал
Съжалявам за забавянето, ама реших все пак да видя моренцето и тая година, че да събера силици... quietmadness , машинката си работи перфектно, китайска е, но всичко е метално. Бърка една количка до ръб, като го прави за 2-3 до 5 минути. Не мога да ти кажа колко издържа на постоянно натоварване, понеже ми се наложи да разбъркам най-много 6 бъркала едно след друго, другите си бяха по 2-3 и някаква друга работа, 1-2 и някаква друга работа... Един приятел си беше взел преди мене същата и каза, че 4 часа почти не я е спирал. Все пак - да разбереш колко най-много идържа на непрекъсната работа може би е равносилно на - да видиш след колко най-много бъркала ще изгори моторчето. :D Относно мощността на моторетката - четох, че доста често и на малките и на големите кошове слагат еднакви мотори - просто големия кош се върти по-бавно и дава повече зор. Не знам дали съм успял д апомогна - дано :) :) :)
BanoTheWolf - специалист
botseto написа:
Относно мощността на моторетката - четох, че доста често и на малките и на големите кошове слагат еднакви мотори - просто големия кош се върти по-бавно и дава повече зор.
Не знам дали е точно така - все едно на голяма и тежка кола да сложиш 1.2 двигател, а не 2.5 например :? За тези машинки "всички" са китайски, тъй като некитайските започват от по 1500лв. нагоре...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 32

Тема "Бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: