• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
pavkatay - майстор
mania написа:
Мда, определено интересна тема, изпълнена със страст, емоции и още нещо. След като изчетох темата, така и не разбрах някой дали има впечатления от Гюде :).....
И аз не разбрах.
С отстъпката в Баумакс цената му е 255 лв.Налага ми се не повече от 3-4 пъти годишно да изгоря по 10-ина електрода и влача един 25 кг електрожен, който вземам назаем. Имам и огромен електрожен, който мога да ползвам стационарно.
На този парите не са му много. Дали ще ми върши работа ?

Прикачен файл

DSCN4633.JPG
DSCN4633.JPG (82.21 KиБ) Видяна 4499 пъти
agj - майстор
И аз в петък ходих до Баумах ,видях ги тези електроженчета.Но максималния ток на този модел за който питаш е 80Ампера и е за електроди 2,5мм. ПВ-то е 80A~30% и като за хоби техника е добре .Китайски е естествено но щом произведен за немския пазар предполагам че ще има добро качество.Повече нищо не мога да кажа.
А отзиви за Гюде няма никакви!
pavkatay - майстор
Детайлите, които ми се налага да заварявам обикновено са с дебелина макс. 3мм. Електроди по-дебели от 2,5мм дори не помня откога не съм ползвал.
В това отношение няма проблем-ако все пак някога се наложи пак мога да замъкна тежкия електрожен веднъж.
Въпросът е тези 80 А дали са достатъчни за 2,5мм електрод, защото имам спомен, че на електрожена, който ползвам поставях превключвателя на по-висока стойност при работа. От друга страна сигурно има разлика при работа с инвертор и класически индукционен електрожен.
Малко лаишки въпроси, но с медицината съм по-'вътре', отколкото с всичко свързано с електричеството.
torbalan - Дървен философ
80 ампера е ептен па нищо...

аз също съм аматьор заварчик, но се е случвало и на 160 да го сложа, не че съм заварявал дебело - ама се наложи да срежа една тръба :)

от друга страна истина е, че го ползвам по-често на по-малък ток :)
sian - специалист
Преди време си взех този и за мое учудване още си работи.
http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=86&id=818
pansim - майстор
Към колегата "pavkatay" - не си купувай нещо което няма да ти върши работа. Реално с 2.5 мм трудно ще заварява, даже ако са му истински тези 80А като го закараш на вилата и го включиш през 50метра удължител ще умре в буквалния смисъл. Най-много с 2мм електроди, не разчитай на повече.
dragozow написа:
Доста по-здрав е от Gysmi 135. До сега са ремонтирани няколко, един нещо по захранването, един дисплей, един беше отъркалян при транспорта и имаше разпоени елементи, друг за кондензатор. Хубавото е че са направени така че да се смени само въпросния елемент. Най-скъпия ремонт до сега е 35 лв. Последната партида вече е с 25 мм2 кабели.
Моят въпрос към Драгозов е : Марката Гизми като цяло калпава ли е или модела им 135 е такъв-моя, който купих преди около годинина и няколко месеца се повреди след заварки по една асма 3 на 3 метра, след изтърван срок за профилактика и ремонт за 50 лева последва удължение на асмата с нови 3 на 3 метра и сега отново е повреден. Гизмито като красота, тегло, заваряване /естествено когато работи/ е отлично, но струва ли си да се използва тази марка в бъдеще.
dragozow - майстор
135 имаше две кофти партиди, за последната все още нямаме обратна информация. Иначе за 3-4 години сме продали много машини, процента на връщащите се в сервиза не е по-голям от на друга марка. Продаваме ги в повечето големи градове в наши магазини или дистрибутори. Едно е сигурно, ремонтите не са евтини. Французите реагират на наша обратна информация, завод са и имат технологии. Отделно често сменяват моделите като тенденцията е цените да намаляват, например новото 200P струва колкото старото 161. От зарядните от китайския завод почти няма работа за сервиза, имаше и там кофти модел който не внасяме вече. Има много машини които се експлоатират тежко, вигове, апарати за алуминий, за изправяне на купета и т.н. Повечето клиенти са доволни, на който му се е счупила машината няма как да е доволен. Това с 6-те месеца от гаранционните съм го махнал че се дразнят хората. Имате право да си отваряте машините за да почистите прахта, даже е препоръчително. Сега планиране да заменим 135 със 130P, това ще стане около февруари по наши сметки. Със сервиза уж сме се разбрали, ще си проличи.
profesionalist_wood - майстор
Gude е слаба марка,изключително лефтерна изработка....ама за домашни нужди е идеална ако се работи както си е по реда....
profesionalist_wood - майстор
Намерих някакъв български инвертор със ПВ 100% :? Нещо не вярвам много на тези данни http://poly-bg.com/docs/200CCT.pdf
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: