• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
boqn83bs - напреднал
Здравейте,имам проблем с ниско напрежение на село.Имам малак обрихт с 2.2кв.двигател и немога да го захраня.Като е без ремък едвам тръгва.А,като сложа ремъка прави по няколко оборота на вала, 3000 оборота двигателчето.Интерисувам се имали хора в форума които могат да ми кажат от къде да си закупя стабилизатор за ток от поне 4кв мощност,или да ми направят един такъв ако има майстори разбирасе де????Мобилния ми е 0897205555,или на лични,макар и да влизам рядко тук.Ако има друго решение на въпроса е още по добре.Наняколко пъти ни местиха фазата и нестава и нестава :|
Mega - специалист
Първо намери някой да ти види земното. По селата, особено по-малките стълбовете имат земно от трън та на глог. На вилата така, меря дава 240 волта, пускам прахосмукачка и пада вднага на 140 волта. Приятели ми сложиха три пръта за земно и се подобриха нещата доста. Колегите ще кажат, но толкова мощен стабилизатор едва ли ще се намери.
ZMeyGorianin - майстор
Аз съм сложил 8 кВ стабилизатор на една хасковска фирма с моторизиран реостат. Върши работа в диапазона от 160 до 260 волта, ама е доста шумен и скъп-480 лв. с доставката. Понеже реагира на всяко едно отклонение в напрежението, контактния му графит се износва сравнително бързо и понякога задържа по намотките. Налага се да му се помогне ръчно. Ако се интересуваш ще им потърся пак адреса, че го изтрих.
Последна промяна от ZMeyGorianin на пет яну 25, 2013 10:25 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
То ако няма свесно земно... И пет стабилизатора няма да свършат никаква работа...
boqn83bs - напреднал
И какво искъш да кажеш с този клип?Чесно казано не съм на ,,ТИ,, с тока :? :-D За замното от енергото ли идват или часна фирма?Някои не можели да ми направи един стабилизатор. :?:
VLADO66 - майстор
Проблема при електропреносната мрежа в селата е че е проектирана и изпълнена преди години и сечението на проводниците е малко за натоварването което се е получило с течение на годините.При положение че не се вържат на жалбите ти в електроразпределителното дружество и земното ти е наред единствения начин е повишаващ трансформатор.Тъй като и аз съм имал същия проблем,ползвах за хладилника в къщи такъв/подарен/,но за твоята мощност както казаха по горе ще е скъпичък.Вариант е да поискаш да вдигнат напрежението от трафопоста,също така закачат уред за твоята инсталация за продължително мерене на подаваното напрежение.
ZMeyGorianin - майстор
Mega написа:
Първо намери някой да ти види земното. По селата, особено по-малките стълбовете имат земно от трън та на глог. На вилата така, меря дава 240 волта, пускам прахосмукачка и пада вднага на 140 волта. Приятели ми сложиха три пръта за земно и се подобриха нещата доста. Колегите ще кажат, но толкова мощен стабилизатор едва ли ще се намери.
Дай повече информация за това как и къде сте слагали прътите. Това мога ли сам да го направя или трябва да викам техници от енергото?
Mega - специалист
На мен ми го прави приятел, които работи в ЧЕЗ, но на частно. Преполагам и външна фирма може да се ползва, ако има лиценз. Те си знаят как се прави и се мери след това. Иначе се продават заземителни колове. Те си смятат колко са нужни, според почвата и други условия ...

При мен проблема беше, че от трафопоста до вилата има 43 дървени стълба и както се сещаш от трафопоста до нас няма земно. Всичко е правено преди поне 50 години и е на самотек. Отдавна няма хора горе и всеки се оправя както можем. Пък иначе такса електромер си я въведоха тихомълком нали?
boqn83bs - напреднал
МАМКАМУИ ПРАСЕ,май се оказа че двигателя не става,то наистена е слаб тока обаче закарах абрихта с колата на другия краи на селото където мои познат имаше трифазен ток и е вързан на близо до трафа.Наприжението му е 250 волта в тях.А абрихта пак не тръгна с ремък,странното е че върти без ремък,смених бобините,лагерите на двигатля,и пак не тръгва,а го въртя много леко с ръка като е с ремък през вала.Басиии и филма???!!!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ниско напрежение на село" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: