• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
mosferatu - напреднал
Здравейте,
от известно време чета форума, много му се радвам, надъхва ме за разни неосъществени идеи, но както и да е. Реших и аз да питам- някой има ли впечатления от 1- ва ръка за лагерите KBS? Трябват ми за смяна в домашните ми машинки- 2 ъглошлайфчета Елпром (125мм) и Спарки (150мм) и една дрелка (не се смейте, издържа 5 години и горница) Бюджет 5006.
Цените са смешни- http://www.lagerite.com/ceni/1-1034/-608%20ZZ.html например, ги предлагат за 60ст/бр., което за ме е чак несериозно. По каталог отстъпват на SKF само по динамично натоварване- 3,35 на KBS срещу 3,45kN за SKF, но ще го преглътна някакси- ще се сменят всяка година зимата, хем винцето ще одържи повече :lol:
Тряват ми лагери 608-z и 627-2z, машините се ползват за домашна "майстория".
Също моля за съвет- какъв лагер от по- тежка серия може да замени масовите 608-z и 627-2z при тези машини? Гледам каталозите- все едни и същи динамички и статични натоварвания им давар на целите серии, разликата е само в оборотите и цената. Пък на ъглошлайчетата лагера на опашката на "котвата" (абе, това не му ли викаха ротор едно време) заминава...
Поздрави и лека вечер,
Галин
patologa_ds - напреднал
Аз за всичко ползвам само FAG. :)
colyo - специалист
KBS е корейски производител и правят много добри лагери (стига да е наистина KBS) . Слагам такива на мотора от доста години и не съм имал проблеми до сега. SKF се правят в Румъния, а FAG идват от Бразилия за българския пазар.
EDI - майстор
Вчера си купих няколко лагера КBS, за разни неотговорни неща ще ги ползвам.По принцип са хамериканска фирма, но не знам къде са им заводите.Отворих две кутийки, изработката изглежда много добре, на око никакви луфтове, защитните капачки са много добре монтирани.Купих си ги от магазина на линка, който си дал.Дойдоха за един ден с куриера.
colyo - специалист
Мой приятел има сервиз за мотоциклети и от години ползва тази марка. Не съм чувал някой да се оплаче от нея. Щом им имам доверие да карам с 250км/ч с такива лагери на главините, значи няма страшно
gogo7777 - майстор
Нашите на ВМЗ са си перфектни. Нещо с SKF имаха общо на последък.
kam34 - специалист
Купиха лагерния завод на ВМЗ преди бая години и си правят лагери.
mosferatu - напреднал
Сдобих се с 4бр. 608-2RS, които замениха 608-Z, NOS (нови, залежала стока) производство на ВМЗ, на скромната цена от 2 и нещо лв/ бр. Иначе трябваше да взема 15- 20 броя KBS, за да има смисъл- куриера щеше да е по- скъп от лагерите :? , а качеството- съмнително. Все пак са за важни машини, няма смисъл от такива непремерени рискове, още повече, че никой от форума не ги е ползвал лично, за да даде мнение от 1- ва ръка :-D.
Моля темата да остане, предполагам и други като мен се интересуват от тези евтини лагери, а ако и EDI сподели как се държат лагерите ще е чудесно!
colyo - специалист
Най-важното е че си свършил работата. Аз съм ги ползвал и продължавам да ги ползвам на главините на мотора и писах по-горе, че не ме страх да вдигам 250+ км/ч с тях.
EDI - майстор
Ами няма да мога да дам данни как се държат при нормални и високи натоварвания и скорости за такъв тип лагери, тъй като съм ги монтирал за водачи на винта на шейната на оберфрезата на новата маса и там няма никакви натоварвания, просто придържат и водят винта.
  • 1
  • 2

Тема "Лагери KBS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: