• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
jekasus - майстор
При къртенето на плочки е по-удобно да не фиксиран, за да можеш да въртиш машинката как-то ти удобно.
juvigy - специалист
stiv_76 написа:
juvigy написа:
Този перфоратор става , обаче само за домашно ползване. Не си мислете ,че ще го ползвате професионално - ще издъхне на втория ден.
Не съм на това мнение, първия път когато имаше в Лидл си купих същия, и вече повече от година и половина го скъсвам от работа (говорим за професионално натоварване) и не е трепнал.
Изненадан съм. Как по точно го скъсваш от работа?
guroto - специалист
Колеги,ползвам въпросният перфоратор от три дни професионално.Поставям луминисцентни лампи на бетонен таван,с по два дюбела 6/80.За това време съм сложил 50 лампи.Машината пробива с прилична бързина и лекота бетона,в сравнение с Девалта ми е по-бавничка,по-тежичка и шпиндела бие повече.Освен за пробиване я използвам и за демонтаж на старите лампи,които са стреляни с пирони и за да ги сваля включвам машината на удар и с шилото раздупчвам ламарината около пироните.Та при превключването на режимите в началото на третия ден от употребата си машината даде първия дефект,а именно счупи се пласмасовата пластина,която застопорява ключа след като избереш даден режим.Хубавото е ,че можеш да превключваш и без нея,просто плъзгаш ключа срещу желаната функция и действаш без да е застопорен(един вид стана като хилти :lol: ).
  • 1
  • 2

Тема "Питане за перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: