• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
Имам бензинова Щилка 25-ца която мога да ползвам ама с нея до сега като режа и после 2 часа след като съм нарязъл 4 кубика и не знам къде се намирам от изгорелите газове и от шума. Тази есен рязах с Макита само че с малка 1600 вата и напречно разположен двигател и бяха един дебел габър с диаметър 40-60 см и режеше като бяс без никакви проблеми е с изклщючение на най дебелите защото беше със къса шина, без да загре без нищо. Е вярно е че с нея нарязах само по тънките и за това реших да взема Макита- чаках на промоция на Макълак ама не я дочаках :). Разхода на електрическия е по малък и ако ще да е бензинов да е поне 3 к.с. апък те са по 800 лв и така това ми е късмета. Ще я видим на пролет в действие.
dragozow - майстор
Промоцията на McCulloch е от февруари, специално електрическите са намалени осезаемо. За шума си има антифони, аз ползвам като кося.
Здравейте всички! Аз съм отскоро собственик на Makita UC3520. Досега бях почитател само на бензиновите триони,но последния път работих в двора и после два дни страдах от страшно главоболие от газовете и шума.Затова си купих и електрическия трион.Вчера надробих с него около половин кубик останали трудни за разцепване пънове и бях много приятно изненадан.Мощността е предостатъчна,машината е лека,сравнително тиха и не усетих никакво загряване.Сложих шината и веригата от Щила,същата дължина и стъпка са,и сега ще поддържам една режеща гарнитура и за двете машини.
Здравейте,аз имам и моторни триони и електрически който го взех на сляпо за 20лв. като му работеше мотора но не въртеше веригата.След отваряне и диагностика се установи че короната т.е. голямата зъбчатка е от пластмаса и е износена намерих нова за 13,50лв. и машинката си бачка без ядове , марката е някакво менте FERM има същите и с марка РАЙДЕР мотора е назад като на ъглошлайф.Като заключение с електрическите трябва да се работи по нежно за да не се прецакват зъбните колелета,не трябва да се натиска силно когато се реже защото в 90% от ел.трионите нямат както при моторните центробежен съединител , който да преплъзне при претоварване.
Lub0o - напреднал
Днес си взех този модел на Макита - http://www.makita.bg/bg/products.html?p ... gory_id=14
Понарязах малко дръвца но имам чувството,че хаби много бързо маслото за веригата изхабил съм 300мл.за отрицателно време.Никога съм нямал такъв вид техника може би е нормално да си похапва масълце :? при вашите машинки похапва ли?
goltak - напреднал
Би трябвало да имаш, някаква "врътка" с която да се регулира колко масло да подава.
Lub0o - напреднал
Никъде не видях врътка,ще погледна пак но сигурно така си работят,а аз си внушавам :-D
Накой с такава машинка на Макита ще каже дали е така или не.
goltak - напреднал
Аз на моето Спарки имам отдолу "врътка" с шестограм с която се регулира подаването на масло и често я въртя, защото понякога много омаслява, друг път пък едва пуска. Но за твоята не знам, някой който има такава да сподели.
fantom - специалист
Lub0o написа:
Никъде не видях врътка,ще погледна пак но сигурно така си работят,а аз си внушавам :-D
Накой с такава машинка на Макита ще каже дали е така или не.
От линка който си дал пише: "Автоматично смазване на веригата" ...
Mitkoasd - специалист
Здравейте! Дайте мнение и препоръки за този модел на Гардена понеже ми го предлагат за 200 лв. и си е много оферта --- http://www.gardena.com/bg/tree-and-shru ... si-4020-x/
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: