• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m - специалист
Здравейте, искам да ви питам какво мога да правя със 150-ватов шмиргел? Мога ли да точа бургии или ножици и какви други приложения има? Мощтността ми се вижда много малка за каквото и да било, но се предлагат доста такива модели.
batkotony - специалист
Можеш почти всичко да правиш без да пилиш големи железа разбира се.Просто не трябва да натискаш силно и да не допускаш да падат оборотите драстично.Другото нещо е,че тези шмиргели нямат охлаждане и не могат да работят дълго време-ще трябва да се съобразиш с това.
gogo7777 - майстор
и какви други приложения има
Батко ти Тони каза какво можеш да правиш с тоя "шмиргел". Само ще допълня........става и за вентилатор :-D
sstefanov - майстор
От къде да знаем ние какво можеш ти? :)
Може и да можеш, но може и да не можеш.
van4o_m - специалист
sstefanov написа:
От къде да знаем ние какво можеш ти? :)
Може и да можеш, но може и да не можеш.
Аз специално не мога нищо. :-D С такава машина не съм работил до сега, но ми е мерак да се науча да си точа бургиите сам и питах какво принципно може да се прави с нея при тази малка мощност.
ZEDYCUS - майстор
:-D При тази малка мощност, може да заточваш само Малки бургийки. Ако искаш да заточваш и големи бургии - ето това ще ти свърши работа - http://prodavalnik.com/shmirgel-blgarski-i22787265
griffin - майстор
Зедекус за тебе само профи или нищо ние сме любители бе човек не си изкарваме леба с това :-).
Колега имам малък бъдгет от тия дет бяха в метро навремето 150 вата първо го оставяш да се засили и после не го насилваш много в смисъл не натискаш материала много към колелата. Минуса на тия модели е че загрява на 15-тата минута горе долу и го чакаш да изстине :-) другия минус за мен е че единия камък е прекалено груб не знам каква едрина е де но не ми хареса и до колкото си спомням резервните камъни бяха с 16 мм ли с колко отвор не помня абе не бяха особенно разпространени. Та на такава въшка съм си заточвал бургии до 13-ка - нямам по голяма просто. Ножове на 2 косачки и такива работи просто не го насилваш и 15 мин 1-2 бири почивка :-). А за бг шмиргела може да е убав ма колко струват 2 нови камъка за него колкото нов малък бълхарник.
ZEDYCUS - майстор
Не е верно и аз съм хоби, не профи, но "не съм толкова богат, да си купувам евтини инструменти" :-D .
Имах два китайски шмиргела и се отчаях. Все си мислех, че другият ще върши работа, а не беше така.
Съветвам го само да не мине по пътя, който аз съм отъпкал.
С единия Бъджет за 60лв от Практикер -давам пример, ако бургията ти е 13мм и е строшена, за да я наточиш трябва да я изравниш, е няма такава мъка, леко натиснеш и спира. :toimonster:
А това е в Продавалника, по пазарите с пазарене са по евтини, взел съм един за 60 и един за 40лв. Мисля е добра инвестиция. :razz:
:partyman:
griffin - майстор
Ако си зел за 40 и 60 на старо тогава цената е добра обаче ако е това от нета и при тая цена и тия камъни. За това говоря на човека и дадох пример. 13-ка не съм чупил но както писах и горе бавно подаване т.к мотора е слаб и има тенденцията да спира, но повечето неща ще може да си ги свърши. Проблема на китайците е че ватовете им са бутафорни :) аз гледам един лидл шмиргел да захапя от някъде и съм почти убеден че ще е в пъти по мощен от стария ми бъдгет :).
EDI - майстор
И аз съм с един 150 ватов РАЙДЪР.За дреболии върши работа, ама акот требе да напъне нещо по-дебело, угасва.Оня ден си правих един гаечен ключ за шпиндела на оберфрезата от един стар, от някаква стомана 4 мм дебела /не е хром-ванадиева за гаечни ключове/.Трябваше да го разширя от 14 мм отвор до към 16,7-17 мм./колкото е ширината на камъка горе-долу.Та, бая зор видя дзвера, ама бавно и полека стана работата.Та поне 250-300 и нагоре ватова машина е добре да си купи човек.А китайските ватове не са като другите ватове :lol: .Веднъж жената взела от КАУФЛАНД някаква ударна дрелка за 20 лева, 500 ватова, един вид подарък ми направила, харесала на вид машинката. :-D :lol: Та, и викам, това чудо що го мъкнеш тука и и демонстрирах.Пуснах тази дрелка и с ръка и спрях патронника.Викам и виж сега как се пробива бетон с това.Сложих 8 мм видия и напънах на едно място в бетон.Още докато почне да пробива и спря на място.После и пуснах БОШ-а / и той 500 вата, бразилски/ и и викам, а сега се опитай това да спреш с ръка.Та тогава видя разликата между маркова машина и такава за 20 лева с еднакви мощности.
  • 1
  • 2

Тема "Шмиргел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: