Здравейте, искам да ви питам какво мога да правя със 150-ватов шмиргел? Мога ли да точа бургии или ножици и какви други приложения има? Мощтността ми се вижда много малка за каквото и да било, но се предлагат доста такива модели.
- 1
- 2
Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m
- специалист
11 мнения в "Шмиргел"
van4o_m
- специалист
sstefanov написа:От къде да знаем ние какво можеш ти?Аз специално не мога нищо.
Може и да можеш, но може и да не можеш.

ZEDYCUS
- майстор

griffin
- майстор
Зедекус за тебе само профи или нищо ние сме любители бе човек не си изкарваме леба с това
.
Колега имам малък бъдгет от тия дет бяха в метро навремето 150 вата първо го оставяш да се засили и после не го насилваш много в смисъл не натискаш материала много към колелата. Минуса на тия модели е че загрява на 15-тата минута горе долу и го чакаш да изстине
другия минус за мен е че единия камък е прекалено груб не знам каква едрина е де но не ми хареса и до колкото си спомням резервните камъни бяха с 16 мм ли с колко отвор не помня абе не бяха особенно разпространени. Та на такава въшка съм си заточвал бургии до 13-ка - нямам по голяма просто. Ножове на 2 косачки и такива работи просто не го насилваш и 15 мин 1-2 бири почивка
. А за бг шмиргела може да е убав ма колко струват 2 нови камъка за него колкото нов малък бълхарник.

Колега имам малък бъдгет от тия дет бяха в метро навремето 150 вата първо го оставяш да се засили и после не го насилваш много в смисъл не натискаш материала много към колелата. Минуса на тия модели е че загрява на 15-тата минута горе долу и го чакаш да изстине

ZEDYCUS
- майстор
Не е верно и аз съм хоби, не профи, но "не съм толкова богат, да си купувам евтини инструменти"
.
Имах два китайски шмиргела и се отчаях. Все си мислех, че другият ще върши работа, а не беше така.
Съветвам го само да не мине по пътя, който аз съм отъпкал.
С единия Бъджет за 60лв от Практикер -давам пример, ако бургията ти е 13мм и е строшена, за да я наточиш трябва да я изравниш, е няма такава мъка, леко натиснеш и спира.
А това е в Продавалника, по пазарите с пазарене са по евтини, взел съм един за 60 и един за 40лв. Мисля е добра инвестиция.

Имах два китайски шмиргела и се отчаях. Все си мислех, че другият ще върши работа, а не беше така.
Съветвам го само да не мине по пътя, който аз съм отъпкал.
С единия Бъджет за 60лв от Практикер -давам пример, ако бургията ти е 13мм и е строшена, за да я наточиш трябва да я изравниш, е няма такава мъка, леко натиснеш и спира.

А това е в Продавалника, по пазарите с пазарене са по евтини, взел съм един за 60 и един за 40лв. Мисля е добра инвестиция.

griffin
- майстор
Ако си зел за 40 и 60 на старо тогава цената е добра обаче ако е това от нета и при тая цена и тия камъни. За това говоря на човека и дадох пример. 13-ка не съм чупил но както писах и горе бавно подаване т.к мотора е слаб и има тенденцията да спира, но повечето неща ще може да си ги свърши. Проблема на китайците е че ватовете им са бутафорни
аз гледам един лидл шмиргел да захапя от някъде и съм почти убеден че ще е в пъти по мощен от стария ми бъдгет
.

EDI
- майстор
И аз съм с един 150 ватов РАЙДЪР.За дреболии върши работа, ама акот требе да напъне нещо по-дебело, угасва.Оня ден си правих един гаечен ключ за шпиндела на оберфрезата от един стар, от някаква стомана 4 мм дебела /не е хром-ванадиева за гаечни ключове/.Трябваше да го разширя от 14 мм отвор до към 16,7-17 мм./колкото е ширината на камъка горе-долу.Та, бая зор видя дзвера, ама бавно и полека стана работата.Та поне 250-300 и нагоре ватова машина е добре да си купи човек.А китайските ватове не са като другите ватове
.Веднъж жената взела от КАУФЛАНД някаква ударна дрелка за 20 лева, 500 ватова, един вид подарък ми направила, харесала на вид машинката.
Та, и викам, това чудо що го мъкнеш тука и и демонстрирах.Пуснах тази дрелка и с ръка и спрях патронника.Викам и виж сега как се пробива бетон с това.Сложих 8 мм видия и напънах на едно място в бетон.Още докато почне да пробива и спря на място.После и пуснах БОШ-а / и той 500 вата, бразилски/ и и викам, а сега се опитай това да спреш с ръка.Та тогава видя разликата между маркова машина и такава за 20 лева с еднакви мощности.

- 1
- 2
Тема "Шмиргел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература