Здравейте, някой знае ли защо няма карбидни свредла за метал? Няма ли да са по-температуро и износоустойчиви? Просто питам от любопитсвто.
Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m
- специалист
9 мнения в "Въпрос относно бургиите"
teon
- специалист
...има такива свредла ама тука не съм виждал да се продават...едно време като идваха руснаците по пазарите чат пат носеха по някое...съставни са(от две части), опашката е от по-мек материал и е запоена за свредловата част...имам(ах) две които за съжаление счупих :wallbash...
velsi
- Почетен майстор
Има най-различни свредла, за най-различни дейности. Просто масовите свредла HSS са от бързорежеща стомана (high speed steel) и предполагам са се наложили заради достъпната цена. Виждал съм, дори имам, метал керамично свредло. С него може да се пробива стъкло, пробвал съм го успешно на титан, но практически не може да се заточва и освен това е доста крехко. Ти би ли си купил скъпо свредло, което не може да заточва и след като се затъпи да изхвърлиш? Мисля, че това дава отговор на въпроса ти.
gogo7777
- майстор
Карбидните пластини се заточват на диамантен диск който струва 12 лв. в ибей. Трябва ви само бормашина и ос на която да закрепите диска.Карбидните свредла (видия) се точат само на мек камък и ниски обороти около 600-900. Все едно пилиш дърво

griffin
- майстор
Гого
http://www.youtube.com/watch?v=k7vys2zt22M
хората си казват че се ползва диамантен диск
иначе велси аз си купих такова
http://www.ebay.co.uk/itm/390513157351? ... 1439.l2649
Свредлата за бетон ги заточва без проблем, както и диск за циркуляр с твърдосплавни пластини ако ти се занимава може да опиташ не струва кой знае колко. Сега ако искаш да полираш заточвания детайл потърси с по финни зърна диск, има и такива но вече парата е друга
. За мойте цети тоя е идеален 
http://www.youtube.com/watch?v=k7vys2zt22M
хората си казват че се ползва диамантен диск
иначе велси аз си купих такова
http://www.ebay.co.uk/itm/390513157351? ... 1439.l2649
Свредлата за бетон ги заточва без проблем, както и диск за циркуляр с твърдосплавни пластини ако ти се занимава може да опиташ не струва кой знае колко. Сега ако искаш да полираш заточвания детайл потърси с по финни зърна диск, има и такива но вече парата е друга

gogo7777
- майстор
Не знаех, че на това му казват диамантен диск
. Това си е абразивен камък с частици изкуствен диамант. Слага се за да се намали действието (завличането...същноста на шлайфането) на камъка и равномерното му износване иначе и камъка и видията се хабят доволно
. Пробвай със зелен камък (обикновен без диаманти в него) и виж за какво иде реч. Ниски обороти....колкото по-ниски толкова по-бързо се отнема от видията, но и камъка се разпрашава яко. Слагай очила, че е опасно. 
Иначе с такъв диск дето си посочил не съм точил и не знам за него. Рядко добягвам до такива точеници. Стругарските ножове си точа само на обикновен мек камък, но там има различни видове карбидни пластини (с различна твърдост), затова съм сложил мек камък за да става за всичките. Не ми е силна страна стругарството, но така знам и така правя

Иначе с такъв диск дето си посочил не съм точил и не знам за него. Рядко добягвам до такива точеници. Стругарските ножове си точа само на обикновен мек камък, но там има различни видове карбидни пластини (с различна твърдост), затова съм сложил мек камък за да става за всичките. Не ми е силна страна стругарството, но така знам и така правя

Тема "Въпрос относно бургиите" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература