• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
pansim - майстор
Въобще не споря нито с теб нито с някой друг. Аз давам факти от моята практика :idea:
А ти с какъв апарат заваряваш - не знам. Освен това в еднакви на външен вид кутии, може да има съвсем различни платки. Това съм го виждал много пъти. Например, инвертора от вчерашния клип е на външен вид е много познат, но за първи път виждам такова изпълнение вътре. В Китай се произвеждат заваръчни инвертори от много голям брой производители. Има много модификации и някъде разликите са огромни, а в други апарати са просто модификации...въобще не можеш да им хванеш края, както се казва...всеки внася нещо...няма контрол...и така...
Инвертора от клипа се оказа орязана модификация /китайско копие/ на фирма TELWIN :lol: :lol: :lol:
Ама вече им свикнах и успешно ги поправям в повечето случай.
:partyman:
agj - майстор
pansim написа:
Въобще не споря нито с теб нито с някой друг. Аз давам факти от моята практика :idea:
А ти с какъв апарат заваряваш - не знам. Освен това в еднакви на външен вид кутии, може да има съвсем различни платки. Това съм го виждал много пъти. Например, инвертора от вчерашния клип е на външен вид е много познат, но за първи път виждам такова изпълнение вътре. В Китай се произвеждат заваръчни инвертори от много голям брой производители. Има много модификации и някъде разликите са огромни, а в други апарати са просто модификации...въобще не можеш да им хванеш края, както се казва...всеки внася нещо...няма контрол...и така...
Инвертора от клипа се оказа орязана модификация /китайско копие/ на фирма TELWIN :lol: :lol: :lol:
Ама вече им свикнах и успешно ги поправям в повечето случай.
Точно така е ,оказва се че както китайските производители са много така и нашите търговци не са малко и ли поне няколко!Така че купуването на каквато и да е техника от битаците не е хич препоръчително ! :idea: Аз имам наблюдение върху 4-5 апарата който обаче са от един същ търговец и проблеми с работата на апаратите не е имало ,работят си много добре а относно дефектите там е вече друг въпрос,моето мнение е че не трябва да бъдат натоварвани много т.е. при употреба за професионални цели и максимално натоварване са склонни към дефектиране ,ако се използват обаче за лични нужди с нормални натоварвания, проблеми не би трябвало да има !Е разбира се никога няма гаранция за нищо даже и най марковите инвертори могат да дадат дефекти още на втория месец - виждал съм и такива случай и то не един и два!
pansim - майстор
Много смело препоръчваш тези нискокачествени стоки.
Ако не си видял темата за ремонт на колегата от Варна, щеше да разбереш, че това му е втория инвертор, и той е дефектирал на третия електрод!!!
А първия въобще не е тръгнал да работи.
И сега къде му е евтиното - разходи по куриер, майстори /в случая аз/ и в крайна сметка няма никаква гаранция. Ако след месец се повреди??????????????????
Цената ще отиде като на по-хубав инвертор с две години гаранция и гарантирано добра работа с базични електроди.
Та...аз толкова смело не бих препоръчвал...ама всеки си преценява.

ПП Инвертора от клипа го тествах и с тънки електроди естествено базични.
При ниски токове около 70А се държи значително по-добре, което означава че изходния дросел се насища при по-големи токове и не изпълнява своята роля.
agj - майстор
Смело препоръчах само това :
agj написа:
...купуването на каквато и да е техника от битаците не е хич препоръчително ! :idea:
flipz - помощник
Здравейте, закупих си електрожен Argo ARC 140 и искам да споделя наблюденията си защото няма много информация от други потребители, а е полезно при избор. Бях се спрял на Gysmi 125 но след четене ... четене се оказа че няма да върши работа и ако ще бъде инверторен електрожен е добре да топи поне електрод 3,25 или да е мин 130 ампера.
След още доста четене и мислене и малко консултации от продавача се спрях на Argo ARC 140. Изгорил съм не повече от 20 - 25 електрода 2,5мм (през интервал от 2-3 минути, аз не съм професионалист)само за да го тествам. Пробвах с тези който имах Емона, Вежен и Fox SPE. Първите ги пали и гори много добре от 75А - 90А го тествах. FOX SPE ги пали малко по- трудно и ги гори най- добре на 90-100А. Понеже не съм професионалист, въпреки че имам високо техническо образование и знам повече на теория .. реших да опитам и с неръждавейка. Имам следните електроди: FOX A7 E18 8MnB 2,5мм
Взех си 2 тръбички и въпреки, че са 2.5мм дадох на 130-140А и много трудно се подкарва електрода, лепне 3-5 пъти и тогава тръгва. Като тръгне топи здраво няма проблеми, но трудно го пали и лепне. Предполагам, че с 3,25 ще е още по- зле.
* Искам да ви питам, това което съм чел, че неръждавейка се заварява с обърнати клеми на електрожена т.е. +/-"което не си позволих да направя без да съм сигурен"? Като цяло се заварява, но със зор.
Днес си взех електроди на сметка FOX SPE 3,25 450mm и те малко по- трудно се палят не лепнат, но като тръгне няма грешка "доволен съм от тях" карам ги на 120-130А дават ги на кутията от 90А до 130А мисля.
Принципно съм запознат, че от неръждавейка до неръждавейка има голяма разлика и се прави хим. анализ на материала и се избират подходящи електроди, но в моят случай няма как да се случи :)
Та това са ми наблюденията за този електрожен. За моите опити, мога да кажа, че изобщо не загря.
Куфара към електрожена е много фалшив от тънка пластмаса, която се скъса вече при мен и не подлежи на лепене.
Доволен съм от Argo ARC 140 струва си парите, надявам се да нямам проблеми за в бъдеще, ампеража отговаря на описанието - установено опитно т.е. щом на 120А си ми топи електрод 3.25 и то рутилово-базичен. Както и на 70-80А си топи рутилов 2.5мм Вежен без проблеми.
gogo7777 - майстор
Изчакай малко, да се включи Специалиста по темата. Сигурно има някаква таблица за пращане на ЛС. Той е спец на тая техника. Ще ти помогне със знание.....

Що се отнася за рутил-базичния електрод (FOX SPE ), то не е ясно..............и Хон Гил Дон не знае що е така. Ама нали го гори все пак, кво ти пука.........
agj - майстор
flipz написа:
* Искам да ви питам, това което съм чел, че неръждавейка се заварява с обърнати клеми на електрожена т.е. +/-"което не си позволих да направя без да съм сигурен"? Като цяло се заварява, но със зор.
Днес си взех електроди на сметка FOX SPE 3,25 450mm и те малко по- трудно се палят не лепнат, но като тръгне няма грешка "доволен съм от тях" карам ги на 120-130А дават ги на кутията от 90А до 130А мисля.
Гледаш на кутията не само ампеража ами и полярността на която работи електрода и обръщаш клеймите точно като е написано .
FOX A7 е на обратна полярност т.е. електрода е на (+) ,а FOX SPE е на права полярност.
flipz - помощник
И това малко ме обърква.
Значи когато заварявам с FOX A7 трябва кабела на ръкохватката за електрода да е в (+) на електрожена, а когато заварявам с FOX SPE кабела на ръкохватката да си е на (-) ? Или обратното на това което написах ?
Разбирам, вече ще гледам полярността на кутията, но защото съм свикнал на обикновените електрожени (променливотоковите) кабела на ръкохватката да е на (+)
agj написа:
flipz написа:
Гледаш на кутията не само ампеража ами и полярността на която работи електрода и обръщаш клеймите точно като е написано .
FOX A7 е на обратна полярност т.е. електрода е на (+) ,а FOX SPE е на права полярност.
Последна промяна от flipz на ср авг 28, 2013 12:01 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
И това малко ме обърква.
Бая си се объркал........при променливотоковите апарати няма + или -

ОБРАТНА ПОЛЯРНОСТ означава да сложиш електрода на (+)
ПРАВА ПОЛЯРНОСТ слагаш електрода на (-)

Прикачен файл:
55.JPG
iivanov - майстор
gogo7777 написа:
И това малко ме обърква.
Бая си се объркал........при променливотоковите апарати няма + или -
Гого, човека има ARC 140...Или и аз съм объркал нещо... :?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: