Ел. инструментите. Консумативи.
kendal - специалист
вярно писал си цената ма кой да чете ,иначе ако я вземеш желая ти дълго и безпроблемно да си я ползваш
mitko64 - майстор
Машината много ми прилича на една на старата ми работа на Витиня. Дътрводелците викаха че е ГДР производство. Интересното беше, че крилата на абрихта се вдигаха като врати на Ламборгини- завъртаха се около някаква ос. Като фреза не я ползваха- някой беше приватизирал нещо. Ползваше се само като абрихт- циркуляр. На нея си рендосвах саповете.
bulhomes2 - майстор
Точно днес гледах подобна (с вдигане на плотовете на абрихта) в една дърводелна. Човека каза, че се вдигали когато работиш на щрайхмуса, за да не ти хвърля талаш по ръцете докато подаваш. Ама в събота работих малко на един чужд щрайхмус (само щрайхмус) и си хвърляше талаша назад :? Както и да е. Тия черените издатъци около борапарата ми приличат на осите, около които се завъртаха днешните плотове.
bimbaeco - майстор
Така е. Панта е. При повечето абрихт-щрайхмуси в режим "щрайхмус" предния прот се вдига настрани, за да виждаш леглото на щрайхмуса и да подаваш по-лесно (иначе трябва да бъркаш под него).
kendal - специалист
че е панта панта е но там има и винт с ръкохватка за намаляне или увеличаване на стружката ,това е откъм страната на борапарата ,а откъм плота на фрезата и циркуляра има болт с който се фиксира плота след като си регулирал същия -това се вижда на снимките.
bulhomes2 - майстор
Да. За това е винта. Регулира дебелината на отнемания слой от абрихта.
Във връзка с 4 опарационната машина, да ви попитам какво ви е мнението за мултифокционална дървообработваща машина на Raider. Да ли ще става за любителски-хоби занимания?
Илчо Илиев - майстор
Провери ли дали няма и друга тема за дървообработващи машини, да питаш и там?
По-добре ще е да покажеш за каква машина става дума, има из нета достатъчно снимки,а не ся да търсим боб или стъклено кълбо.... :?
bimbaeco - майстор
Моето мнение за тази машина (Райдъра) е като на Димитър Попов: "За Бога, братя, не купувайте". :yawinkle:
За толкова пари може да си вземеш нещо много по-добро на старо.
Последна промяна от bimbaeco на пет сеп 13, 2013 10:35 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Той господ ми даде още един (последен) знак да не я купувам. В сряда се бях засилил да ходя, ама продавача каза, че я е продал :? :lol: Взех си един щрайхмус за 600 лв, а останалите пари най-вероятно един ден спокойно ще дам за телоподаващо и/или инверторен електрожен...

Тия канали, които щях да правя на фрезата си ги правя и на циркуляра. Абрихт казах, че имам 2. И на двата мога да закача патронници за борапарат. Обаче ми е хикс как се работи с него. С обикновени свредла ли? Трябва да вкопая едни магнити, широки 9мм в едни крака. Пробвах да импровизирам със свредло в оберфрезата (на маса е), но не се получи. Изрева по-сериозно, стори ми се, че и бургията взе да бие и я възпрях. И този път си направих каналите с фрезер 6мм, но си е много игра настройката.

Тема "4 операционна машина - струва ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: