Ел. инструментите. Консумативи.
ad_marki - напреднал
Имаш ли представа къде е произведена макитата? :?
Синия бош обикновенно го правят в германия, зеления малките неща в китай и средните разпръснати по Унгария и всички страни.Макитата която показваш е любителската серия и се чудих къде е произведена.
Chefo77 - майстор
Любителска серия? Не съм знаел досега :lol:
Правена е вероятно в Китай, или в Малайзия, където е правен и 12-2 и 14.4-2.
На Синия Бош почти нищо не правят в Германия, не и винтовертите за по 300 лева :wink:
Panzer - специалист
Можеш да погледнеш и Bosch gsr 10.8 . Лек удобен с 30 Nm въртящ момент. Намират се и варианти с 3 литиево-йонни батерии с по 2 ампера и куфар сортимо. Гаранцията е международна. Мисля че се вмества в бюджета ти, около 300 лв.
ESPACE - майстор
Имам два 12-2. Единия като нов успях да му поопека ротора при навиване на шпилки на втора скорост с добре заредена батерия. Започна да изтощава батериите два пъти по-бързо. Занесох го в Киров и отначало не искаха да повярват, че нещо му има. Ама го оправиха гаранциоонно де. вършат работа. С Макита не съм работил, така че първо наистина провери кой ти е по-удобен. И не са правени в Германия сините, а в Малайзия.
ferrari4456 - специалист
ESPACE написа:
Имам два 12-2. Единия като нов успях да му поопека ротора при навиване на шпилки на втора скорост с добре заредена батерия. Започна да изтощава батериите два пъти по-бързо. Занесох го в Киров и отначало не искаха да повярват, че нещо му има. Ама го оправиха гаранциоонно де. вършат работа. С Макита не съм работил, така че първо наистина провери кой ти е по-удобен. И не са правени в Германия сините, а в Малайзия.
Като гледам цената му и аз мисля да се обзаведа с едно 12-2.
За сега съм със Skil 6222.
Как се справя с 5х120мм самонарезни в дърво?
ESPACE - майстор
Зависи от дървото. :)
В чам няма никакъв проблем.
Chefo77 - майстор
ESPACE написа:
Зависи от дървото. :)
В чам няма никакъв проблем.

14.4-2 завива директни самонавиващи 100 или 120 мм (от онези с еврейската звезда, мисля 7 мм са) в чамова талпа без да се замисли.
ESPACE - майстор
Аз мисля, че за тия пари по добре да се огледаш към нещо литиево-йонно. Тия ударни функции ги остави за перфораторите.
Pavkata_svt - специалист
Имам 14.4 волтовия.Чудесна машина за тези пари.
Ударен имах Спарки 18волтов,също беше на ниво.Ударната функция беше абсолютно реална и използваема,но машината става тежка.Зависи за какво ще я ползваш.
За винтоверт ползвам зелен BOSCH 12V. по-лек е.

Тема "BOSCH GSR 12-2 V мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: