• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
dragozow написа:
... направено е за да не могат деца да пуснат случайно.
И не само за това.
С двата бутона се избягва пускането на машината по невнимание, т.е. изисква се обхващане на ръкохватката с цяла длан за стабилен захват. Това го има и на моторните резачки както и на други ръчни ел. инструменти, ...
Krass - майстор
И аз станах горд собственик на McCulloch Pr2200. Цена 230лв. Голем дзвер е.Не бих искал по-мощна машина.Имам само няколко забележки.
1. Няма закачалка за кабела каквато имам на тримера на шил.
2. Веригата продължава да се движи няколко секунди след отпускане на бутона.
3. И ако седнем да се надпиваме, аз с ракия а резачката с масло... нямам никакъв шанс. За половин кубик ми изгори две резервоарчета масло. Повече от половин литър.Маслото е специално за вериги.
Krass - майстор
Търся това колело за McCulloch 2100 http://www.gardenricambi.com/vendita/it ... osega.html . Машината е стар модел, но не работила.
stan73 - майстор
Krass написа:
И аз станах горд собственик на McCulloch Pr2200. Цена 230лв. Голем дзвер е.Не бих искал по-мощна машина.Имам само няколко забележки.
1. Няма закачалка за кабела каквато имам на тримера на шил.
2. Веригата продължава да се движи няколко секунди след отпускане на бутона.
3. И ако седнем да се надпиваме, аз с ракия а резачката с масло... нямам никакъв шанс. За половин кубик ми изгори две резервоарчета масло. Повече от половин литър.Маслото е специално за вериги.
1. Честито, със здраве и безпроблемно да се ползва !
2. За масло на веригата ползвам М10Д, доволно добре е и не е скъпо (купувам го от склад), а съм чувал, че и други колеги го ползват - накратко: май няма по бюджетно и вършещо работа решение без негативи от това. Горещо ти препоръчвам да не ползваш така нареченото "горяло масло" (използвано вече в двигателя на кола масло) ! Проблемите, които това може да ти докара не си струват.
Krass - майстор
Нямам намерение да използвам горяло масло, въпреки че има едно неоспоримо предимство. Вижда се по-добре нивото в резервоара :-D . В краен случай трансформаторно масло, което е доста по-рядко, но пък от него има много :wink:
dragozow - майстор
Всякакво стига да е чисто. Ако тече много сипвате по-гъсто и обратно. Отработеното може да запуши помпичката или да я повреди.
svetozar - напреднал
Moля за мнение ! Спрял съм се на това но не виждам да е коментирано много !
Производител: Bosch
Модел: AKE 40 S

Описание:

•Верижен Трион
•По-голяма мощност, по-малко тегло.
•Точно рязане: 1800 W мотор и висококачествена верига
•Технология на Bosch: нова SDS-система на Bosch за работа с една ръка за лесна смяна и опъване на веригата
•Качество: здрава конструкция за голяма експлоатационна продължителност
•Мно го леки и удобни
•Светкавично бързо реагираща спирачка
•Нова SDS-система на Bosch за работа с една ръка: за смяна и опъване на веригата без инструменти
•Здрава качествена конструкция за изключителна дълготрайност
•Мощност на мотора: 1.800 W
•Дължина на меча: 40 см
•Скорост на веригата: 9 m/s
•Дебелина на задвижващото звено: 1,1 мм
•Верига: Chrom-верига
•Тегло (вкл. веригата и меча): 4,1 кг
•Функця SDS на Bosch
Прикачен файл:
47357674_bosch-ake-40-s.jpg
47357674_bosch-ake-40-s.jpg (36.54 KиБ) Видяна 3088 пъти
EDI - майстор
Имам 30S.Ползвам го вече 3-4 години.Не интензивно, но доста неща съм рязал.Работи си без проблеми.До сега никакви дефекти.Веригата и меча са добре.Много лесно се обслужва.Веригата наистина се натяга много лесно, ако отпусне.Само не го дръж с масло в резервоара, когато го съхраняваш, че може да потече.Аз като си свърша работата, връщам маслото обратно с бутилката.
svetozar - напреднал
EDI написа:
Имам 30S.Ползвам го вече 3-4 години.Не интензивно, но доста неща съм рязал.Работи си без проблеми.До сега никакви дефекти.Веригата и меча са добре.Много лесно се обслужва.Веригата наистина се натяга много лесно, ако отпусне.Само не го дръж с масло в резервоара, когато го съхраняваш, че може да потече.Аз като си свърша работата, връщам маслото обратно с бутилката.
Благодаря за бързия отговор ! А , тъй като много коментират водещото колело имаш ли представа дали е метално или пластмасово ?
iivanov - майстор
Пластмасово е.Мой близък си взема такава и на втория месец го прецака.Не е лоша машинката но не търпи претоварване.В Киров като резервна част е 50+ лв
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: