• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 40
Ел. инструментите. Консумативи.
m_markovski - специалист
Аз си поръчах електрически такер от ebay и чакам да ми го доставят.
Ще правя рамки за кошери и затова го взех с възможност за кламери и пирони до 35мм. Колега го похвали в един пчеларски форум, аз ще го снимам и ще пиша като го пробвам.
пишман_майстор - майстор
Марка ,модел нещо...държиш ни на полусъединител :) И аз за рамки го купих тоя Лидълския , верно евтинджяк е , дано побачка малко преди да го метна в кофата. И мен ми се ще Бостич примерно,средна категория е ,но :cry: ......Имам хубав ел. на Бош ,обаче не може да пляска дълги скоби ,та се принудих да купя тоя въздухар :-D
m_markovski - специалист
Не го писах нарочно, да не се възприеме като реклама. Но, щом има интерес - това е. Мисля, че цената спомената в другия форум (купен от БГ) е доста над тази тук.
Поздрави!
http://www.ebay.co.uk/itm/Tacwise-Maste ... 51a7040484
griffin - майстор
Колега да не те плаша ама аз сам с модела който е само за пирони 181 моя му се разпадна тялото отпред та го имай в предвид. По мои наблюдения е конструктивна недоработка недомислица дано 191-ката да е премислена по добре. Аз моя ще опитам да му изградя ново тяло пък да видим.
Chefo77 - майстор
Дали работи само с пирони? :)
Кове страхотно, имам обаче много глупав проблем с него. След първия-втория изстрел явно вътре пироните подскачат и при следващия удар не се движат по правилния начин, а леко по диагонал и пробиха на няколко пъти алуминиевата основа отдолу :( Иначе си кове ОК, мощен да си таква мамата. Никакъв сервиз в България.
m_markovski - специалист
Така са китайските работи. Имах надежда, че британското менте е по-добро от тези в БГ, но май не е така.
Времето е покаже.
Chefo77 - майстор
Не е китайско, Tacwise произвеждат само такери и само на острова.
griffin - майстор
Не знам какъв е производителя ама понеже го пръснах такера проблема е че пласмасата която са ползвали не е достатъчно твърда явно а и това което е металното отдолу и държи пироните или скобите зависи от модела се захваща към 2 гайки заляти в тялото на такера. При мене след малко повече от 6 месеца се прецака това гайките почти са избили и в момента понякога не работи. Позакрепих положението но или ще го преправям цялото тяло отзад понеже пък такера ми е страшно удобен или ще минавам на компресорен. Зависи дали ще успея с ребилдването има мегдан за побългаряване де :-), но все повече почват да ме блазнят пирончета 50мм :-).
m_markovski - специалист
Доста време мина, да дам малко оценка на такерчето. Работи много добре, кова основно от най-големите тесни скоби и не мога да се оплача. Скобите също са takwise - голяма опаковка от ибей и с тях не се задръства. Правя основно пчелни рамки с такера и кова някоя друга летва. В общи линии съм много доволен, само дето кабелчето е около 60-70см и понякога става досадно.
di4o79 - помощник
Здравейте, майстори! Онзи ден си закупих ел. такерче Novus j-105.
Купих си и оригинални консумативи - кламери на новус Д 14 мм, но имам проблем със забиването им дори в мека дървесина,за ПДЧ да не говорим. Или се смачква кламера (изплюва), или заклинва на "човката" (пробвах на всички степени да забивам, резултата е един и същ). Та въпроса ми е главно към притежателите на този "пищов": Как се държи при вас такерчето? С какви кламери го снабдявате?
Благодаря предварително на отзовалите се ! :)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 40

Тема "Такер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: