Купих си бетонобъркачка Алтрад от 190 л. Сглобих я, но без да поставя "кормилото", с което се изсипва бетона от барабана. Реших да я пробвам дали работи. След като я включих, барабана започна да се върти, но машината издава неприятен ръмжащ шум при всяко завъртане на определено място. Обаждах се в сервиз за бетонобъркачки и от там ми казаха, че вероятно това е защото е празна - когато я напълня с раствор няма да го има шумът (а иначе не е възможно да е от това, че не съм монтирал "кормилото" за разтоварване). Имате ли подобно ръмжене при ползване на вашите бетонобъркачки - дали моята има някакъв дефект или това е нормално. Препоръчайте сервиз в София, който мога да се допитам по проблема, евентуално може да бъде извършен ремонта. Оказа се, че въпреки че машината е в гаранция, тази година не е осигурен сервиз, защото производителя е прекратил договора със сервиза в България, който до сега ги е обслужвал, а в магазина от който я купих са се изчерпали 190 литровите и не могат да ми я заменят. Отделно от това вече съм я сглобил и за да я докарам в софия ще трябва да наема камион за 100 км. превоз. Предварително благодаря на отзовалите се.
Ел. инструментите. Консумативи.
1378 мнения в "Машината ви е повредена- попитайте ТУК."
lov
- майстор
Как искаш да работи без да е фиксиран барабана. За ръмженето зависи какво разбираш като звук. Зъбния венец не се смазва и в началото докато се припаснат колелото и венеца може да е малко по шумна. Пък и все пак това са тенекета които могат и да вибрират и изпадат в резонанс.
Три дена яко блъскане спестява 15 минутното четене на инструкцията за употреба.
Три дена яко блъскане спестява 15 минутното четене на инструкцията за употреба.

Винаги чета инструкциите при сглобяване, но за съжаление от магазина от който купих тази бетонобъркачка получих инструкция, която не е с превод на български език. Шумът не е от вибрации или от ламарина, а е ръмжене, редуващо се с нормалното бучене на двигателя/барабана. Благодаря за отговорите.
Георги Иванов(алцек)
- специалист
Здравейте! Имам и аз една такава малка бетонобъркачка.Но не знам нито литраж,нито марка закупена е през далечната 1984 г. от ръка,човека си я купил направи си къщата и аз я взех за моята къща.
Веднъж баща ме я даде на познат за да я ползва.Свърши си работата и решил да ми я връща с трактора си.Но почти до нас на легнал полицай машината подскочи и падна на земята (това го видях с очите си ) беше я захванал с два кола като вила на теглича на трактора.От падането се счупи на три парчета чугунения венец който е на барабана.Заварехме го с електроди за чугун и още си работи но си промени звука на оборот както казва и колегата .Та мисълта ми е да не би самия венец да е крив или да не е центрован както трябва.

Веднъж баща ме я даде на познат за да я ползва.Свърши си работата и решил да ми я връща с трактора си.Но почти до нас на легнал полицай машината подскочи и падна на земята (това го видях с очите си ) беше я захванал с два кола като вила на теглича на трактора.От падането се счупи на три парчета чугунения венец който е на барабана.Заварехме го с електроди за чугун и още си работи но си промени звука на оборот както казва и колегата .Та мисълта ми е да не би самия венец да е крив или да не е центрован както трябва.

Счупи ми се пусковия бутон на ъглошлайф Глобус /малък/.Ако може някой да помогне със съвет за резервни части, сервизи и т.н. за тази марка.
trans
- напреднал
Колеги, прецака ми се зегето Елтос TH 60. Отворих го и видях че има счупена някаква малка шайба или втулка не знам точно какво е и сега буталото има доста голям луфт. Гледам че Sparky имат същия поне на външен вид модел та въпроса ми е има ли шанс да се поправи машината и съответно къде (за Бургас става въпрос) или направо да купувам нова?
anabolicbeast
- специалист
dragozow написа:http://sparky.eu/bg/service/service-centres.htmlОт сайта разбирам, че Spаrky нямат гаранционен сервиз във Велико Търново..

dragozow
- майстор
Гаранционна карта имаш ли? Какво пише? Каква ти е машината? От новите серии важат всички сервизи, от старите само някой с когото търговеца има договор и му е превел процент от оборота. Общо взето носиш машината в сервиза, не съм гледам на новите гаранционни има ли го това за 6 месеца.
Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература