• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Купих си бетонобъркачка Алтрад от 190 л. Сглобих я, но без да поставя "кормилото", с което се изсипва бетона от барабана. Реших да я пробвам дали работи. След като я включих, барабана започна да се върти, но машината издава неприятен ръмжащ шум при всяко завъртане на определено място. Обаждах се в сервиз за бетонобъркачки и от там ми казаха, че вероятно това е защото е празна - когато я напълня с раствор няма да го има шумът (а иначе не е възможно да е от това, че не съм монтирал "кормилото" за разтоварване). Имате ли подобно ръмжене при ползване на вашите бетонобъркачки - дали моята има някакъв дефект или това е нормално. Препоръчайте сервиз в София, който мога да се допитам по проблема, евентуално може да бъде извършен ремонта. Оказа се, че въпреки че машината е в гаранция, тази година не е осигурен сервиз, защото производителя е прекратил договора със сервиза в България, който до сега ги е обслужвал, а в магазина от който я купих са се изчерпали 190 литровите и не могат да ми я заменят. Отделно от това вече съм я сглобил и за да я докарам в софия ще трябва да наема камион за 100 км. превоз. Предварително благодаря на отзовалите се.
koveslav - майстор
Не бързай да обвиняваш машината и сервиза.Имаш отговор в другата тема,в която си задал въпроса.Чети и указанията на машината-има правила за сглобяване и ползване.Аз ползвам 145л на същата фирма.
lov - майстор
Как искаш да работи без да е фиксиран барабана. За ръмженето зависи какво разбираш като звук. Зъбния венец не се смазва и в началото докато се припаснат колелото и венеца може да е малко по шумна. Пък и все пак това са тенекета които могат и да вибрират и изпадат в резонанс.
Три дена яко блъскане спестява 15 минутното четене на инструкцията за употреба. :lol:
Винаги чета инструкциите при сглобяване, но за съжаление от магазина от който купих тази бетонобъркачка получих инструкция, която не е с превод на български език. Шумът не е от вибрации или от ламарина, а е ръмжене, редуващо се с нормалното бучене на двигателя/барабана. Благодаря за отговорите.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! Имам и аз една такава малка бетонобъркачка.Но не знам нито литраж,нито марка закупена е през далечната 1984 г. от ръка,човека си я купил направи си къщата и аз я взех за моята къща.
Веднъж баща ме я даде на познат за да я ползва.Свърши си работата и решил да ми я връща с трактора си.Но почти до нас на легнал полицай машината подскочи и падна на земята (това го видях с очите си ) беше я захванал с два кола като вила на теглича на трактора.От падането се счупи на три парчета чугунения венец който е на барабана.Заварехме го с електроди за чугун и още си работи но си промени звука на оборот както казва и колегата .Та мисълта ми е да не би самия венец да е крив или да не е центрован както трябва.

Изображение
Счупи ми се пусковия бутон на ъглошлайф Глобус /малък/.Ако може някой да помогне със съвет за резервни части, сервизи и т.н. за тази марка.
trans - напреднал
Колеги, прецака ми се зегето Елтос TH 60. Отворих го и видях че има счупена някаква малка шайба или втулка не знам точно какво е и сега буталото има доста голям луфт. Гледам че Sparky имат същия поне на външен вид модел та въпроса ми е има ли шанс да се поправи машината и съответно къде (за Бургас става въпрос) или направо да купувам нова?
anabolicbeast - специалист
dragozow написа:
http://sparky.eu/bg/service/service-centres.html
От сайта разбирам, че Spаrky нямат гаранционен сервиз във Велико Търново.. :shock: И въпросът ми е какво правя със задължителната профилактика на 6 месеца(ако още съществува) или ако ми се прецака машината? :?
dragozow - майстор
Гаранционна карта имаш ли? Какво пише? Каква ти е машината? От новите серии важат всички сервизи, от старите само някой с когото търговеца има договор и му е превел процент от оборота. Общо взето носиш машината в сервиза, не съм гледам на новите гаранционни има ли го това за 6 месеца.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: