• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 75
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Честно казано нямам идея, по случайност попаднах на подобен тип заголвачки. Ако кабела е много забит може би обаче няма да са удобни за работа.
Поръчай си от ебей ако не ги намериш по железариите примерно http://www.ebay.com/itm/Automatic-Wire- ... 20f92af0cc
rolls - специалист
Allan написа:
колега Грифин страшни клещи имаш, твоите по ми харесаха. А да попитам дали ги има в БЪЛГАРИЯ.
Има ги. Аз лично съм ги виждал под марка Pro's Kit и FORCE.
Allan - специалист
Ок, мерси ще видя. Май поялника ми е проскит и ключовете на форс са добри
$64EN - специалист
Фитилчо написа:
Здравей колега,
Привет отново.
в интерес на истината не съм тествал, но флексовете на Фестуул никога не са ми хващали окото.
Този новият модел го виждам за пръв път сега и изглежда МАЛКО по примамливо, но старият си личи , че е трупче още по снимки.

От фирма претендираща да продава топ инструменти се очаква малко повечко.
На мен ми се наложи да предприема проучване, понеже исках да си взема мощен, малък и лек ъглошлайф. Поръчах си го, но понеже все още нямаха от този модел, ми дадоха демо машината (старата) да я тествам. Бях меко казано разочарован. Подобрения модел е специялно с повече отвори за вентилация да не загрява. За една тераса 4м² трябваше да правя 4 почивки, понеже прегряваше машинката. Новия обаче няма нищо общо със стария. Все още на мозайка не съм го тествал (това ще е скоро), но един таван със слаба боя, го изшлайфах без да прегрява. Там обаче аз трябваше да спирам да си почивам

Дебелеят ми тези флексове, но явно на теб ти трябва за камък/тухла , докато при мен е универсален боец и рядко се налага рязането на тухла(имам голям протуул за тази цел).

Точно защото ми трябва универсален боец, се спрях на Фестул-а. С приставката за свободно рязане го ползвах като канал фреза . С приставката за шлайфане шлайфах мозайка, надстърчащи бетон, тухли и др. Смятам да го ползвам и за шлайфане на дърво и др. понеже има потенциометър. Има и приставка за водене по линеал, която може да си взема по-натам. По-универсална машина не намерих след моето проучване.
Тази шайба е всичко друго, но не и БЪРЗА, виж за късане на нервите няма равна :-D нея съм я пробвал и ти го гарантирам.
Видя ми се по-различна от обикновенните и за това предположиш, че това ще да е "бърза" шайба, въпреки, че не се развива много бързо. По-скоро тя е за работа без ключ. Никога не се затяга яко. Развива се без усилия на ръка.
Идеята на "бързата' шайба е друга. но явно Фестуул са купили готова шайба от метабо и много много не са се разшравяли.
Конкретно дази, която съм постнал е най добрата, единственият недостатък е, че е МАЛКО големичка, но за сметка на това като засилиш диска се отвива сама ДОКРАЙ понеже е тежка.
Може ли малко повече инфо за тази шайба? Някое клипче примерно?

КОнкретно според мен, най добрият флекс на пазара(говоря за мултитаскинг такъв) е на Хилти и струва 300 лева чисто нов след малко отстъпки.Притежава такава приставка и той, но не зная как и е прахоулавянето, но както казах, аз не го търся за това, на мен ми трябва за метал по скоро.

Хилти до сега не могат нещо да ме грабнат с нищо освен със свредла и секачи за къртачи.
Фестул съм забелязал, че като цяла са една идея по-назад в новите технологии, но за сметка на това в допълнителните системи и приставки нямат равни.

Трябва да ажа, че този Бош ме задоволява напълно към момента.
Дай малко повече инфо за него, кой модел е?

Тоест, с малък/слаб флекс можеш да свършиш работа макар и по бавно(не съм профи), но с голям кютук е много гадно да жулиш с телена четка примерно, уморява те много.
Напълно съм съгласен. Особенно по таван или в тесни участъци.

Моят идеал за флекс е - средна мощност но отлична ергономия и балансирана машина

Мойте 2 стотинки на тема флекс :cool:
Това е причината да не се спра на Девалт-а, който е 1500Вата, с много добро охлаждане, но е много огромен и тежък :)
Да не забравяме и All-inclusive гаранцията :roll:
Фитилчо - майстор
Шайбата съм я виждал за първи път на Бош, но явно е измислена от друга фирма и другите си плащат за да я използват. Има я под Хилти, Протуул(големият ми флекс дойде с такава, така, че можеш да си я поръчаш оф фестуул, понеже прердполагам те продават и Протуул)

Изображение
Изображение
Изображение

Ето за това Хилти говоря,има и обороти:

Изображение

Боша който взех е този:

http://tomika.bg/index.php/detail/view/991

Много добра, лека и балансирана машинка и най вече ТЪНКА !!!
Chefo77 - майстор
А защо не взе модела с реглаж?
Фитилчо - майстор
Аз съм взел Бош с обороти, свидеха ми се 300 за флекс :cool:
jivuzun - помощник
Всъщност много добър избор си направил относно боша Правилно са ти се досвидяли парите. Аз имам Хилти (купено с голяма отстъпка :) ), но не DCG, а модела DAG 125 SE, който всъщност е едно към едно с модела на бош GWS 11 125 CI. До колкото знам ъглошайфите на хилти са модели на бош и се произвеждат съответно от тях.
Chefo77 - майстор
Фитилчо написа:
Аз съм взел Бош с обороти, свидеха ми се 300 за флекс :cool:
Той въпросът беше точно към теб, но беше зададен, защото в описанието в сайта пише "Ъглошлайф GWS 7-115", но без Е-то накрая ... Викам да не си взел без реглаж :)
Моят е същия и мисля, че е най-добрия избор за парите, които струва и за лека и непостоянна употреба.
Фитилчо - майстор
Страхотен е, наистина..
Аз режа, пиля заварки с него, слагам му телена чета, и ми върши перфектна работа.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 75

Тема "Да се похваля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: