• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Dimitur - специалист
Бетонобъркачката я разглобих и подмених щифтовете както и добавих една ограничителна шайба и сега е ок.
vladim6 - специалист
Здравейте интересувам се от резервни части за einhell mks 355/1 и по конкретно зъбното колело от къде мога да си намеря в няколко фирми питах "има, ама още няма доставката" и вече така 3 месеца от марс да идваше щеше да пристигне. Някой ако има моля нека ми пише.
stan73 - майстор
Пита ли във фирменият сервиз на Аинхел България. Там би трябвало да има, но цените вероятно ще те изненадат неприятно...
A.Asenov - специалист
Здравейте.
Преди 2 седмици си закупух това зеге : http://praktiker-online.bg/product/1017 ... -js23.html.

Трябваше ми за да нарежа ламината за две стаи и затова реших да мина по-тънко с този китайски кучомарков екземпляр.
Така, че очаквам мнения от рода на "какво очакваш от машинка за 40 лв" или пък "за толкова пари толкоз" но както и да е.

Проблемът ми е следният: отначалото си работеше нормално, по после извднъж както си режеше -СПРЯ.

На празен ход си работи БЕЗ ПРОБЛЕМ но когато започна да режа ножа спира постъпателното си движение, започва да вибрира само, а двигателят си работи на макс.

т.е. Все е едно ножът си работи и двигателят се форсира, но при натоварване все едно ножът изключва от скорост а двигателят започва да се форсира без товар, на празен ход при появата натоварване...
Разбира се преди да напиша нова тема прочетох насам натам и форумите и на едно-две меса се споменаваше за почти сходен проблем, който в крайна сметка се изразява в изяждане на пластмасовите зъби на запчатките вътре.
Другата възможна повреда, която е често отбелязвана и коментирана е именно разхлабване на механизма.
Но уреда в гаранция и не смея да го отворя, че евентуално няма да ми я признаят после.

Някой има ли повече информация, какво може да е?

И дали подобна повреда би била покрита от гаранцията?
anabolicbeast - специалист
A.Asenov написа:
Здравейте.
Преди 2 седмици си закупух това зеге : http://praktiker-online.bg/product/1017 ... -js23.html.

Трябваше ми за да нарежа ламината за две стаи и затова реших да мина по-тънко с този китайски кучомарков екземпляр.
Така, че очаквам мнения от рода на "какво очакваш от машинка за 40 лв" или пък "за толкова пари толкоз" но както и да е.

Проблемът ми е следният: отначалото си работеше нормално, по после извднъж както си режеше -СПРЯ.

На празен ход си работи БЕЗ ПРОБЛЕМ но когато започна да режа ножа спира постъпателното си движение, започва да вибрира само, а двигателят си работи на макс.

т.е. Все е едно ножът си работи и двигателят се форсира, но при натоварване все едно ножът изключва от скорост а двигателят започва да се форсира без товар, на празен ход при появата натоварване...
Разбира се преди да напиша нова тема прочетох насам натам и форумите и на едно-две меса се споменаваше за почти сходен проблем, който в крайна сметка се изразява в изяждане на пластмасовите зъби на запчатките вътре.
Другата възможна повреда, която е често отбелязвана и коментирана е именно разхлабване на механизма.
Но уреда в гаранция и не смея да го отворя, че евентуално няма да ми я признаят после.

Някой има ли повече информация, какво може да е?

Изобщо не е твоя работа да мислиш каква е повредата, тия боклуци са оборотни и това едва ли ще е първото върнато с такъв проблем. Отиваш в магазина за рекламация и те преценяват (т.е. вече знаят) дали е по-изгоден ремонта или директно замяната с ново/връщане на парите.
nikolson - майстор
A.Asenov написа:
Здравейте.
=====
====
Те китайците като мрат, тъй го правят, изведнъж. На мене тъй ми умря една помпа и бягам като дявол от тамян от тогава. Освен ако нямам сериозна препоръка.
За гаранцията, докато не го занесеш, няма да разбереш. По принцип трябва да я признаят.
stan73 - майстор
Би трябвало да я уважат. Връщай им го.
housedoktor - майстор
Колеги ,на какво може да се държи мятането (движение по орбита около центъра) на свредлата в перфоратор? Машината е на 6 години марка Ryobi 650 W .Мисля тези дни да я отворя
Kirilpm - специалист
Някой да има идея къде може да се намери тази част за Макита HR2450.Предполагам моя екземпляр е от ментетата понеже ми изглежда по светъл от останалите,но дори и менте ми вършеше хубава работа и пробиваше добре,въпросната ламаринка се счупи при неправилно сглобяване и недоглеждане,след като го разглобих да го гресирам.Предполагам същата я има и в оригиналната машина.Ако някой има схема на самата машина(каталожна) също няма да е зле.
http://kirilpm.snimka.bg/photos-from-gs ... 4.35604436
За момента съм го заварил и изпилил,но не ми се затваря машината така,предпочитам да купя ново,едва ли струва милиони.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: