• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm - специалист
dyaneff написа:
Не ми е спешно. Предварително благодаря.
Избива се навън,можеш да го избиеш барабар с патронника но първо трябва да разглобиш редуктурната кутия http://kirilpm.snimka.bg/photos-from-gs ... 4.35604619 тук се вижда как лагера си стои а оста е извадена,зегерката държи само лагера.
dyaneff - майстор
Kirilpm написа:
...Избива се навън,можеш да го избиеш барабар с патронника но първо трябва да разглобиш редуктурната кутия ...
Точно този лагер искам да сменя. А как да я "избия", в задната част( в редуктора) тази ос не завършва ли с голямо зъбно колело ?
Kirilpm - специалист
Ами вече не си спомням как съм го избивал на мен ми трябваше патронника,но по всяка вероятност оста трябва да се отцепва от зъбното колело,понеже аз не можех да отделя патронника от конуса и го избих цял.
nakatasan - специалист
Здравейте, търся да намеря транзистор марка BU941Z или BU941ZP или BU941ZPFI, но не намирам никъде във Варна. Не намирам инфо дали се предлага налог, който да е напълно заместим и е наличен по магазините. Където се сетя да проверя във Варна не е налично. От интернет само по руските сайтове ги намирам, а доставката ще стане много тромава.
Поздрави
nikolson - майстор
За четири лева става ли? https://www.ksp-electronics.com/bg/prod ... 41zp-to-3p
Има и в елимекс. Нарича се транзистор на дарлингтън, има и на други места.
housedoktor написа:
Колеги ,на какво може да се държи мятането (движение по орбита около центъра) на свредлата в перфоратор? Машината е на 6 години марка Ryobi 650 W .Мисля тези дни да я отворя
Най-вероятно износване на вретеното. За съжаление обикновенно е скъпа част.
Здравейте майстори! Имам въпрос относно една водоструйка Fairline, която както си работеше що годе добре започна да намалява налягането. Корпуса е здрав няма течове от никаде. Разхлобих я, но неможах да установя какво точно е износено и пак я сглобих. Какво се износва най-често да знам какво да търся?
koveslav - майстор
Това,което си спомням от ремонта на дефект на подобна машина е,че чрез планетарен редуктор се задвижва една наклонена(като лапите на "пиян" циркуляр) глава.На същата има аксиален съчмен лагер и въртейки се тя последователно притиска буталата едно след друго.Този лагер си беше скъсал сепаратора,събрал съчмите и главата в резултат беше пропаднала назад и съответно не можеше да притиска буталата или по-скоро ги притискаше едва-едва и хода им беше минимален.
Това си спомням,правил съм го доста отдавна.Разхвърляй механиката,измий всичко от греста,защото поне в онази машина тя беше доста и може да ти се изясни проблема.Може и да снимаш отворената машина,за да се опитаме да помогнем с някакви идеи.
Но все-пак преди това извади и провери филтъра на входа да не е задръстен със ситни песъчинки от водата и причината да се окаже елементарна.Успех!
Какъв е този филтър няма никаде филтър по машината. Лагера е здрав съчмите си стоят, не е спукан.
koveslav - майстор
Входна цедка.Случвало ми се е да се оказва задръстена ,въпреки че така,на око преди да я извадя изглеждаше чиста.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: