• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Andri01 - майстор
Разглобявах подобен преди време,за смяна на лагерите. Това зъбно колело / с наклонени зъби / беше набито на оста и имаше щифт 3мм.След махане на щифта излезе със скоба и то много лесно.После лагера и т.н. :)!
Kumay - майстор
crez написа:
Не! Твоя е този тип http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... 8&topic=30 набито е на конус май.
Пиньона е на резба. Развива се със специален инструмент или с изтънен звездогаечен. След това се измъква ротора, следва освобождаването на зегерката, вадене на лагера и т.н.
Ако лагера е блокирал, по всяка вероятност е и превъртял. Просто смяната на лагера не винаги е решение. Да не говорим, че е възможно новия лагер да се набие на криво без дорник...
Andri01 написа:
Разглобявах подобен преди време,за смяна на лагерите. Това зъбно колело / с наклонени зъби / беше набито на оста и имаше щифт 3мм.След махане на щифта излезе със скоба и то много лесно.После лагера и т.н. :)!
Това на снимката е китайско менте! :lol:
housedoktor - майстор
Налагало ли се е на някой да купува части за Rupes .Става въпрос за прав шлайф а модела е AR38N .Проблема е в плъзгача на спусъка .Освен това ми изгоря нагревателя на лепачката за полипропилен.Тя е Елтос 1200 вата
Mc Queen - специалист
Здравейте колеги.
Имам следният проблем с бормашина Sparky BUR2 160E
Когато пробивам отвесно надоло, машината работи, като че ли съм включил ударното ( чука ).
При работа с нея хоризонтално този звук го няма.
Ясно е, че нещо се износило. Прилагам и схема на частите.
Ако някой се сеща от къде може да е проблема, моля да сподели.
Повечето време я ползвам хоризонтално, и не ми е проблем, да си я карам така.
Но ме дразни факта, че има нещо развалено.
Поздрави :
Mc Queen

Прикачен файл

Capture.JPG
kozl - майстор
Привет,
нуждая се от съвет и то спешно.
Оставих за преглед водоструйка Карчер закупена от Метро за към 650 лв.
Прикачен файл:
Karcher K5,68M.jpg
Karcher K5,68M.jpg (109.44 KиБ) Видяна 2687 пъти
За ремонта искат 265 лв.
Дали да ги давам или да купувам друга и каква :?
Водоструйката винаги тръгва, но проблема на водоструйката е че по някой път след отпускане на спусъка и повторно натискане не вдига налагане и двигателя не спира при отпуснат спусък.
Kirilpm - специалист
Kumay написа:
crez написа:
Не! Твоя е този тип http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... 8&topic=30 набито е на конус май.
Пиньона е на резба. Развива се със специален инструмент или с изтънен звездогаечен. След това се измъква ротора, следва освобождаването на зегерката, вадене на лагера и т.н.
Ако лагера е блокирал, по всяка вероятност е и превъртял. Просто смяната на лагера не винаги е решение. Да не говорим, че е възможно новия лагер да се набие на криво без дорник...
Andri01 написа:
Това на снимката е китайско менте! :lol:
Може ли пояснение как става номера с изтънения звездогаечен?Нахлузва се върху пиньона ли?Аз днес правих това упражнение и развих ротора при сглобена редукторна кутия,държах си контра на оста с ключ 17 все едно че сменям диск,струва ми се най лесния вариант.
Kumay - майстор
Kirilpm написа:
Може ли пояснение как става номера с изтънения звездогаечен?Нахлузва се върху пиньона ли?Аз днес правих това упражнение и развих ротора при сглобена редукторна кутия,държах си контра на оста с ключ 17 все едно че сменям диск,струва ми се най лесния вариант.
Да, нахлузва се на пиньона. При затворена редукторна кутия ако зъбната двойка е износена може да превърти.
jekasus - майстор
Някакъв шанс да намеря такова зъбно колелце за Скил 6222? :-D

Прикачен файл

IMG_20150808_182501.jpg

Прикачен файл

IMG_20150808_182426.jpg
housedoktor - майстор
Колеги,не можах да намеря информация за продажба на резервни части за Spit .Светна ми сервизната лампа за смяна на четките на единия от къртачите Spit 352 .Ще ми се да не приспособявам четки за машината ,а да взема оригинални .
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: