И мен ме блазни от дълго време машинката на Пансим. Но по-нататък като съберем парите ще му мислим
Тъкмо да си работя спокойно по скелетата из Банско 

dian80_1980 написа:От 5 дни съм Горд собственик на argo arc200 и съм много доволен от машината.Имам питане към знаещите .защо като го включих в домашната ми мрежа в контакт 16 ампера предпазитела падна и то без да съм започнал да заварям т.е.на празен ход . Аматьор съмargo arc200 е класика, ползвам същия! Много съм доволен , да чукна засега всичко е наред!
dian80_1980 написа:Проблема е решен 16А предпазител включен 2000w конвектор и argo arc 200 .Предпазителя е сменен с 25А .Хм, тоя ртр ще е някакъв чуден.
На 90 А върху боядисан винкел с 3.2 (6013)електрод пееше .Имам и rtr
Max512 160A и той заваря но с базични електроди е мъка с(3.2) 2.5 задоволително .Arc200 е супер .НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА това е разликата която правя между rtr max 512 и arc200. Имам въпрос към знаещите rtr 512 няма функция tig но може ли да се добави
Avas_co написа:И,аз съм с такъв от не малко време и машинката работи супер.Показанията са със специфично отклонение на всеки модел.При моя инвертор са вярни с около една-две черти след написаното.Но и след най-голямата написана стойност до крайното му положение има още около две делителни черти ход.Така,че кажи лепенката ли е изместена с толкова или потенциометъра-все едно.Свикваш му на особеностите и това е.Важното е да бачка нормално и да си върши работата.Да,когато сменяш за различни задачи различни апарати,трябва да се съобразяваш с особеностите на всеки от тях,но със всяка евтина техника е така,има си свои странности.Машините с добре тарирани потенциометри и дисплеи и с прецизни управления са няколко пъти нагоре като цена.
Единствено, което леко ме дразни е, че сякъш дисплея доста доволно лъже в показанията, т.е. поне моя показва примерно 75 А, а според мен е над 90 А. а и врътката показва друго от дисплея.( няма време да си играя с ампер-клещите и да сравнявам, но леко ме дразни това,че ми създава усещането, че нещо не е наред, че другия ми инвертор не иска да работи добре с 2,5 базичен на под 85-90 А.,но и на това му свикнах де)dian80_1980 написа:Проблема е решен 16А предпазител включен 2000w конвектор и argo arc 200 .Предпазителя е сменен с 25А .Хм, тоя ртр ще е някакъв чуден.
На 90 А върху боядисан винкел с 3.2 (6013)електрод пееше .Имам и rtr
Max512 160A и той заваря но с базични електроди е мъка с(3.2) 2.5 задоволително .Arc200 е супер .НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА това е разликата която правя между rtr max 512 и arc200. Имам въпрос към знаещите rtr 512 няма функция tig но може ли да се добави
С Арк 200 2,5 си го карам спокойно на 75-80 А( по дисплей) на 20-30 метра удължител, на другия инвертор си иска 90-95 А(по врътка), 3,2 последно мисля, че да е било на макс 120-130 А , та с тия "160"А...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: