Ел. инструментите. Консумативи.
mateq - помощник
Предстои ми смяна на нивела,/поради честото даване за малко на приятели/ и се съм се спрял на два модела,DEWALT DCE089D1G,и BOSCH GLL 3-80 P.Първият,около 1200 лв., без приемник,/гаранция 3г./.BOSH-a ,около 950 лв. с доставката до BG,/с всичките шукаризми/ гаранция EBAY-?.Бюджет-за по 2 броя от модел/изникна доста работа/.Дилемата-1бр.х2, или 2бр.х1Търся хубава машина за рязане на плочки/Rubi TI-66S/,колко хубава Вие ще кажете,отговоря на нуждите ми.
ralev - специалист
1 глас за Dewalt и аз съм му хвърлил око,
1.Зелен лазер
2. батерията и зарядното стават за всичките им машини 12v = 10.8v.
marian1 - майстор
То хубаво питаш, ама не каза предимно къде ще го ползваш - външно, или на закрито?
Не каза каква работа вършиш с него - защото има точков и линеен.
Не приемай мнението ми за критика, а за доуточняващ въпрос.
Защото:
Ако ти е за вътрешна употреба:
можеш и да вземеш и червен, нищо че е по стара технология.
Бих препоръчал да не е със стойка а с лата. ( дано не греша термина лата)
Щом не си ограничен толкова с бюджета - видял ли си че има 2 в 1 - точков и линеен? понеже не каза за какво ти е го пиша - защото не знам дали знаеш за този комбиниран вариант.
Не написа колко често го ползваш, от там дали наистина е нужно да се плаща и зарядно и батерия. От това идва и практичността ( струва ли си да плащащ зарядна батерия и зарядно) и компактноста ....
За външно
Не мога да дам обективно мнение, мн рядко съм ползвал само за 3-4 огради ( ползвам по следния начин) в зависимост от слънцегреенето - или по рано сутрин, или на смръчаване - или с очила .... но за толкова рядка употреба ми е ок.
Моите са "ретро" ( червени) - стенли линеен, и точков хилти - точковия рядко се ползва в моята работа.
Написах моето виждане за лазерните нивелири, според моята работа и нужда - и Да, ако имах възможност, щях да си взема 2 в 1 пък и ако има зелен - това би било върха за мен във вътрешната употреба. Латата за вътре повече ще върши работа, отколкото статива - защото правя и ГК тавани, а и магнитната стойка не винаги върши работа - но съм намерил приложение на бояджийския телескоп хах.
Успех!
mateq - помощник
Нивелирите ще се използват ежедневно.Вътрешно-тавани,предстенна обшивка,преградни стени,зидарии,стъпала.Външно-вертикална планировка,стъпки,монтаж на анкери и др. Имам оптичен нивелир ,,CST/Berger"32x,с него бръмча навън,ама ми трябва втори човек за латата.До сега използвах малкия син за тази работа,ама вече не мога нещо да го хвана и трябва да се оправям сам,не ми е удобно да разкарвам ''инвеститора'' с латата из обекта.Dewalt-а го намерих тук за 1060лв.,естествено без приемник.Него мисля да го ''вкарам'' вътре.Червената линия понякога много зор я намирам дори с очилата.Вчера ходих до ''Киров" /В.Търново/ да видя Боша наживо и до го поразгледам,ама бил по заявка и нямали в наличност.Направи ми впечатление ,че същите са няколко разновидности.Едните са с два магнита отпред,другите нямат.Разлика в стъклата-прозрачни и синкави.Нямам си на идея как ще се държи навън с приемник и слънце през летните месеци/на не големи разстояния 20-30 м./
marian1 - майстор
Ееее явно имаш много външна работа, за външно не мога да дам мнение, след като не съм ползвал. Аз имам скромните версии на Стенли cl 2 и хилти pm24 но на фона на това което показвате, изглеждат аматьорски. Аз нямам ежедневна употреба и не бих купил такъв с зарядна батерия - по евтиния и практичен вариант за мен е стандартна батерия.

намерих един клип, може би покрива твоите искания - но нито знам цена, нито намира ли се тук.....

https://www.youtube.com/watch?v=hNGtKrCMr74

Тема "Избор на лазеререн нвивелир" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: