Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
Asen74 написа:
А дали с оборотомер /поръчах си/ да не притворя малко клапата, би трябвало леко да паднат оборотите и да ги вдигна с L. С цел да съм сигурен за по богата смес. При махане на въздушния филтър не се вижда колко е притворена клапата, това е проблема и от тук не съм сигурен в сместа. И все пак поръсаждавайте върху по горното ми писание и нека обсъдим дали съм прав- Щил MS231. :prayer:
Не се сърди,колега,но няма никаква логика в разсъжденията ти(да вдигнеш оборотите с реглаж на жигльор вече обяснихме какво означава по отношение на качеството на сместта) и аз лично спирам да участвам в такъв явен монолог.Предпочитам да участвам в диалози....
fore - майстор
Човек казвам ти нещо последно по въпроса -

Заводската настройка не е еталон изобщо ! Защото тя не е оптималната за конкретните условия където машината ще работи- а това зависи от температура, климат, влага и тнт на района. За това в инструкциите пише че е възможна донастройка на машината при конкретните условия на работа от ползвателя.

Питаш неща които би следвало да са ти ясни ако знаеш какво правиш.
Asen74 - помощник
Разбира се, че не се сърдя, напротив БЛАГОДАРЯ за отговорите! Явно нещо не ми е ясно! Поздрави!
Asen74 - помощник
Последно питане! Значи правя, както е в ръководството- винт Н до упор обратно на часовниковата. След това L до упор по часовниковата и връщам 1/4. Паля резачката /да изчакам ли да загрее добре поне пет минути или може и веднага ?/ въртя LA по часовниковата докато веригата започне да превърта. След това връщам 2 оборота и 3/4. След това по оборотомера нагласям около 2800 оборота, КАТО въртя леко САМО LA. Ако работи добре и се форсира добре оставям така???
keymaker - специалист
Щом имаш оборотомер на разположение ,направи заводската центровка без да си играеш с ''Л А" .Със свързан оборотомер нагласи ако е нужно максималните обороти една идея под 13 000 с "Н" ,и тогава регулирай празния ход с ''Л А" .Вече си готов да работиш. И спри да ръчкаш у карбуратора ,че да не питаш после какво стана че умря машинката! :yawinkle:
Asen74 - помощник
Е не трябва да умира. Замервам с китайски оборотомер, който може да реагира през една секунда и през 1/2 секунда и минималните обороти играят от 2650- 2800- 2850- 2700 и т. н. Нормално ли е? #-o Поздрави!
Asen74 - помощник
И така, направих два опита, първият път на око върнах L на 1/4 след това запалих, след минута навих по часовниковата LA до увличане на веригата и върнах 2 3/4 и ми харесваше как работи. Днес монтирах оборотомера и този път с прав ъгъл настроих L на 1/4. С LA до увличане на веригата и започнах да връщам с цел около 2 3/4, но след два оборота падат много оборотите на резачката. Явно съм отвил L на малко повече от 1/4. Повече гориво и от тук иска повече въздух от LA . По оборотомер около 2700 мин. и 12960 максимални. Така ли да я оставя?
p.v.x - майстор
Asen74 написа:
Така ли да я оставя?
Не..12 966.
Монтирай и един манометър , за налягането на маслото , подавано за смазване на веригата. :-D
Asen74 - помощник
Към p.v.x - и ти си един специалистттттттттт, между другото аз съм кардиолог и знам на сърце и не само, какво да монтирам, но ТИ никога няма да го знаеш!!!!!!!!!!!! За резачката мога да науча всичко на сто процента, но ти за сърцето не!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
Последна промяна от Asen74 на пет май 20, 2016 9:33 pm, променено общо 1 път.
p.v.x - майстор
Asen74 написа:
Към p.v.x - и ти си един специалистттттттттт

Затова и не пипамммммммммммм :lol:

Вземи си и един барометър , за атмосферното налягане. Не се шегувам.И то оказва влияние , за точното настройване на оборотите. :-D :lol:

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: