• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
Лошо. Не беше кой знае каква машинка, но я ползвах доста редовно, за не чак отговорни неща. Едно от предимствата - теглото. Лека е като перце . Имам доста потапящи циркуляри, но нито един така лек ( и толкова малък ). Вече се оглеждам за друг...
Всъщност машината работи, но след около 2 минути на "газ" почват да излизат искри от колекторчето и се усилват. И след това пускам копчето.. Малко странно ми се видя това. Мислех си, че би трябвало ако е скапан ротора, да " свети" на момента кръгов огън по колектора . А не след две минути
uphero - специалист
Попадна ми една резачка Fairline fks 2040, коятя има нужда от нова шина и верига. В нета нищо съществено не намерих за тоя модел.
Мога ли да заместя с части от друга машина и дали ще си струва?
Сегашната шина и е изчезнал механизма за притягане и е износена от явно яко натискане. Веригата половината зъби са и счупени.
dragozow - майстор
Шина и верига може да купиш във всеки магазин за триони. Имай предвид че марковите струват колкото резачката.
uphero - специалист
dragozow написа:
Шина и верига може да купиш във всеки магазин за триони. Имай предвид че марковите струват колкото резачката.
А дали са съвместими или всички са по стандарт и пасват? Че много стабилна и реже наравно с бензиновата без да тежи и шуми толкова.
Цената не е проблем.
Лошото е, че шината сега се стяга със обикновенна гайка и не знам тоя механизъма къде да го търся.
dragozow - майстор
Където продават триони ще ти намерят същите. За обтегача не знам, само гайката на капака ли ти трябва или обтегача?
Баш Майсторо - специалист
Здравейте намерих захвърлен в насипно състояние Bosch PSR 200Li - акумулаторна отвертка, от любопитство го взех и сглобих но три от зъбните колела на планетарния редуктор имат изронени зъби, иначе даже има ток и работи машинката, като изключим редуктора. :-D
Та да ви питам има ли шанс: да намеря такива зъбни колелца или да се продава цяла резервна глава или редуктор, от този или друг модел подобна отвертка , който може да се постави и да му се дава газ? Ако някъде изработват зъбни колела по размер дали няма да излезе по-скъпо от нова отвертка? Друго, общия брой на тези зъбни колелца е 9 , по 3 на 3 кръга, от главното предаване на мотора до накрайника, НО три са пластмасови та има ли логика на всеки кръг да има по едно пластмасово с цел да обира вибрации или всичките са на една предавка и коя е тя? Ако има значение по големи градове в близост са ми Пловдив, Асеновград и Хасково. Ще се радвам да го върна към живот. Поздрави!
Чираче - майстор
Чираче написа:
В момента се чудя какво да предприема. Моя малък ъглошлайф на Метабо W7-115 излезе от строя след 13,5 г вярна служба. Просто се разпадна колектора на ротора, и успя да счупи единия четкодържател. В сервиза на Киров в Пловдив ми обявиха цена за ротора 108 лв., и за четкодържателя около 10 лв. От огледа, който направих, всичко останало е нормално. Лагерите са добре, пиньона и короната също. Не ми се ще да се разделям с него, но тоя ремонт ми е прекалено висок. Ако го ремонтират в сервиза, ще ми струва поне 25 лв отгоре. Какво ще ме посъветвате, като за пенсионер.
В крайна сметка си купих нова Макита. Както съм цитирал, освен ротора и единия четкодържател всичко е в нормално състояние. Ако някой има неработещ такъв ъглошлайф, но с годен ротор и четкодържател, готов съм да подаря вече ненужното. Или пък на мен да се подарят ротора и четкодържателя. Въпрос на разбирателство. При интерес, отговор на ЛС.
EDI - майстор
Баш Майсторо написа:
Здравейте намерих захвърлен в насипно състояние Bosch PSR 200Li - акумулаторна отвертка, от любопитство го взех и сглобих но три от зъбните колела на планетарния редуктор имат изронени зъби, иначе даже има ток и работи машинката, като изключим редуктора. :-D
Та да ви питам има ли шанс: да намеря такива зъбни колелца или да се продава цяла резервна глава или редуктор, от този или друг модел подобна отвертка , който може да се постави и да му се дава газ? Ако някъде изработват зъбни колела по размер дали няма да излезе по-скъпо от нова отвертка? Друго, общия брой на тези зъбни колелца е 9 , по 3 на 3 кръга, от главното предаване на мотора до накрайника, НО три са пластмасови та има ли логика на всеки кръг да има по едно пластмасово с цел да обира вибрации или всичките са на една предавка и коя е тя? Ако има значение по големи градове в близост са ми Пловдив, Асеновград и Хасково. Ще се радвам да го върна към живот. Поздрави!
Провери в сервизите на БОШ, но се съмнявам да намериш.Винтовертчето вече не се произвежда от доста време, макар да е желязна машина.Моя е на 10 + години и не е мръднал.Пакета вътре е САМСУНГ между другото.Макар и на 7,2 волта, има повечко сила от доста по-сериозни машини.Регулатора на усилието е електронен, обаче е много удобен.Може да намериш някъде втора ръка, потърси по сайтовете.Заслужава си възстановяването, много е удобен за работа в тесни места.
Баш Майсторо - специалист
Дали някой колега от форума не изработва зъбни колела ?
fore - майстор
Зъбни колела Правят до Машинният институт (ТУ) в София. Брат ми прави за старото Ауди В4 колело от полиамид за моторче на клапа на климатроника. Обаче цената беше 60 лева за 4 колела. Настройка на машина, материал, брак. Ако се поръчват хиляди бройки цената пада но ......
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: