Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Да, това е новия импакт от лайт серията.И аз гледах комплекта, Ташев също го продава на промо, щото вече е време да сменя шибаната 10,8 волтова дърта МАКИТА. :lol: Не е малко, Вероника.Това са много удобни машини.А сините БОШ имат три серии, от лайт до хеви.Импакта е без патронник, битовее и свредлата се нахлуват направо на оста, която е с шестостенен отвор.Затова се купува комплект - верт и импакт.В се пак не каза какъв дърводелец си имаш вкъщи.
Lisko - майстор
Хора обяснете на госпожата на малко по-достъпен език.
Един важен въпрос е - ще се ползва ли и като бормашина, сиреч за пробиване на дупки или само за завиване на винтове и гайки.
EDI - майстор
Ами опитвам, ама не си казва дърводелеца какъв е и какво точно прави :lol:
joroantonov - специалист
Мисля че Chefo даде верния отговор - комплекта на Bosch от Тръпкови. Предложението е много добро, комплекта върши работа за всичко свързано с пробиване, завиване и отвиване.
veronikapopova - помощник
Той прави и монтира мебели основно от ПДЧ.
Знам че иска да си купува винтоверт,тъй като наскоро му се наложи да сглобява на о ект без електричество и малкия Бош охо...изобщо не му свърши работа.
Има бормашини.дори 2, но при слагане на минификсове съм забелязала,постоянно развива накрайника и слага нова бургия или отверка или....незнам какво.
Всъщност и аз незнам какво иска.
Да тръгвам ли към мола за пуловер :rolleyes:
Но пък тпй не работи с болтове и гайки или поне мноого рядко.Гайковерта е само за гайки нали
joroantonov - специалист
Значи поръчвай комплекта и ще ти останат за пуловер и мъж ти ще е доволен :yawinkle:
Chefo77 - майстор
Значи в случая комплектът е най-удачното решение.
Импактът е различен вид машина от винтоверта, той при определено съпротивление от страна на завинтвания елемент, добавя към въртеливото движение удар в посока на въртенето. По този начин трудно къса винтовете и се справя със завинтвания, които са непосилни за обикновения винтоверт.
В последните седмици правим едни тераси с декинг (дървена настилка за външни условия) от доста твърд материал - импактът на 10.8 се справя брилянтно. Със сигурност Вашият съпруг би оценил такава машина. С винтоверта ще си пробива отворите, с импакта ще завива винтовете.
veronikapopova - помощник
А ще може ли с импакта да завие видия в дърво без да си е направил отвор ?
EDI - майстор
И аз съм за комплекта.Без проблем може да завива директно и с двете машини.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: