• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
Djack - специалист
Някой може ли да ми каже, каква е разликата между ММА и ARC електрожените? Какво означават съкращенията?
agj - майстор
Djack написа:
Някой може ли да ми каже, каква е разликата между ММА и ARC електрожените? Какво означават съкращенията?
Разлика няма.
Абревиатурата ММА на английски означава Manual Metal Arc а на български е РЕДЗ -Ръчно Електро Дъгово Заваряване.
ARC в превод е Дъга.Не е съкращение.
dragozow - майстор
pgt написа:
dragozow написа:
Иначе дисплея не е на каква екстра.
Поне вярно ли показва настроените ампери или е като за украса? Иначе всеки сам си преценява да ли му трябва или не :wink:
Вярно показва, но същото пише и на бутона ;)
Май трябва и на ръкохватката да има индикация за амперите.
pgt - специалист
dragozow написа:
pgt написа:
dragozow написа:
Иначе дисплея не е на каква екстра.
Поне вярно ли показва настроените ампери или е като за украса? Иначе всеки сам си преценява да ли му трябва или не :wink:
Вярно показва, но същото пише и на бутона ;)
Май трябва и на ръкохватката да има индикация за амперите.
Калояне, не се връзвай толкова, нямах за цел да те обидя, просто за непрофесионалисти си е удобство, да не говорим, че може да се види и от по-голямо разстояние и ако се наложи може да помолиш помощника (дет хабер си няма) да ти настрои на определено число, вместо да се лута между цифрите ако е стандартно разграфен.
dragozow - майстор
Не съм се обидил ни най-малко, все пак не съм форката. По-скоро имаше ирония в поста ми. Представи си някой свикнал на плавно регулиране дс му дадеш Кракра с 5 позиции на ключа.
agj - майстор
pgt написа:
Калояне, не се връзвай толкова, нямах за цел да те обидя, просто за непрофесионалисти си е удобство, да не говорим, че може да се види и от по-голямо разстояние и ако се наложи може да помолиш помощника (дет хабер си няма) да ти настрои на определено число, вместо да се лута между цифрите ако е стандартно разграфен.
А бе то и за професионалист си е удобство ,най вече че може да го видиш от по-голямо разстояние.Иначе разлика от няколко ампера не е фатална при работа с електрожен.За ВИГ обаче ,даже и един ампер понякога има значение ,особено пък при много малки дебелини.

Обаче не ми е ясно как същото го пише и на бутона, след като бутона е до 190Ам. а дисплея показвал 210 Ам. :?:
dragozow - майстор
190 ампера показват и двете и показват вярно. Машината е спъната умишлено, не търсим рекорди, а ПВ 80% на 190А при 40 градуса. Иначе и ARC140 можеше да се направи да дава 190A, но търсим сигурност и балансирана машина. Нещо като всички коли с турбо, обикновено само със софтуерна намеса(чип) могат да станат около 30% по-мощни без да се пипат дюзи, генерация, по-леки маховици и т.н. Повечето китайски машини са даунънгрейд, пише повече отколкото има. Това не е само при заваръчните, има го при компресори, двигатели, генератори, помпи, електрически крушки и каквото се сетите.
pgt - специалист
dragozow написа:
Не съм се обидил ни най-малко, все пак не съм форката. По-скоро имаше ирония в поста ми. Представи си някой свикнал на плавно регулиране дс му дадеш Кракра с 5 позиции на ключа.
Схванах ти намека и знам, че не се палиш толкова лесно, просто исках да уточня, та и аз така на бъзик го вметнах първото, но сериозно дисплеят си е полезна екстра, хубаво е че ги изясни тези въпроси. Успех в бизнеса :thumbs:
agj - майстор
dragozow написа:
190 ампера показват и двете и показват вярно. Машината е спъната умишлено, не търсим рекорди,.
Преди няколко поста обаче написа че:
dragozow написа:
... даже MMA 190HI дава реални около 210А.
Явно аз нещо не съм разбрал :?:
Здравейте,
решил съм да си направя един коледен подарък и съм се спрял на тези два модела : "Argo MMA 190HI" и "Deca SIL 417 -170А" може да се каже,че ще ги използвам и в професията и за домашни цели с 2.5мм . Моля за съвети и препоръки за тези двата или друг вариант за инверторен с цена около 300-350лв 150-200А .
Прочетох около 20страници мнения, но не стигнах до отговора в който да повярвам.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: