чет окт 18, 2018 7:41 amChefo77 написа: ножчетата на Райдър са убийствено добри!Това ме подсети за един бъзик-мото на БГА Балкан: "Ние ще ви откараме до всяка точка на този и онзи свят".

пет сеп 04, 2020 8:48 pmdobi4eto написа: Благодаря за ценната информация!Честито!
Аз просто потърсих във гугъл "ъглошлайф диск за дърво", защото грешно си въобразявах, че мога да си купя някакъв диск със 'зъбци' за дърво и с ъглошлайфа да си резна едни профилчета "ДЪРВЕН ПРОФИЛ SCHWEIGHOFER 42Х28Х2000 ММ"
Те са толкова малки че мога и с трион да ги резна, но видях някакво куфарче на бош за 200 кинта трионче и си го поръчах, и вече ще си имам такъв уред занапред.
Леле добре, че потърсих...
пет сеп 04, 2020 9:26 pmИндианец написа:Аха, почти сигурен съм, че профилчетата щяха да се срежат като масло и с флекса (моят ъглошлайф е скромен модел, 700 вата,пет сеп 04, 2020 8:48 pmdobi4eto написа: Благодаря за ценната информация!Честито!
Аз просто потърсих във гугъл "ъглошлайф диск за дърво", защото грешно си въобразявах, че мога да си купя някакъв диск със 'зъбци' за дърво и с ъглошлайфа да си резна едни профилчета "ДЪРВЕН ПРОФИЛ SCHWEIGHOFER 42Х28Х2000 ММ"
Те са толкова малки че мога и с трион да ги резна, но видях някакво куфарче на бош за 200 кинта трионче и си го поръчах, и вече ще си имам такъв уред занапред.
Леле добре, че потърсих...
Със здраве и кеф да го ползваш.
Опасно е, ама има случай когато не носиш друг инструмент и се налага.
Преди седмица рязах стари дъски на село с флекса и диск 125 мм на Райдер.
Не бях взел резачката или зегето.
А не ми се чакаше цял ден, докато дойде баща ми и да я докара.
Ама не е препоръчително!
Флекса само за метал и плочки.
Флекса само за метал и плочки.Иначе аз усшешно съм рязал и PVC профил с диск за инокс със ъглошлайфа, няма стружки и не се разтапя. Става като с "лазер". Но пак взех съвет тук от форума, не помня от коя тема беше.
съб сеп 05, 2020 10:39 amИндианец написа: То ще ги срежеш и с флекса,ама колко безопасно ще е.Много е опасно,преди 11 години ми сряза крака много лошо.По безопасно е с зеге.
То затова не е препоръчително, даже забранено.
Иначе пластмаса и други подобни се режат много хубаво с тънък диск, както каза.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: