Ел. инструментите. Консумативи.
Savov - специалист
Благодаря колеги, знаех си, че няма начин да не може. Ще пробвам довечера.
Savov - специалист
Успях! Послушах съвета на колегата griffin и стана. Ето какво направих. Използвах шкурки сухи - 120 и 360, после водни 600 и 2000. Издебнах жената да се разсее и ги залепих с тиксо на масата в дневната. Започнах да заточвам. Точа на всяка шкурка последователно докато ми омръзне, плюс още 50 минавания. Цялата процедура отнема 30 - 40 минути. Стана доста добре, заличих 99% от назъбванията. Ъгъла на заточване се докарва лесно, сигурен съм, че не съм го променил. Остриетата станаха с огледален блясък, утре ще ги изпробвам. На края на същата установка заточих и кухненските ножове, та с един куршум - два заека :) .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
120?
Не си проверил още.
Последна промяна от n_a на пет окт 10, 2008 11:19 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
Savov написа:
Успях!
струва ми се, че си успял за кратко
но времето ще покаже
надявам се да кажеш колко време ще те изкара :roll:
sspoko - специалист
По принцип тези ножове се точат на шлайф в комплект и двата едновременно за да нямаш после проблем с баланса. Ето една идея за приспособление за ръчно заточване не е професионална но върши работа.

Прикачен файл

134.JPG
134.JPG (4.55 KиБ) Видяна 5912 пъти
Savov - специалист
solo5 написа:
Savov написа:
Успях!
струва ми се, че си успял за кратко
но времето ще покаже
надявам се да кажеш колко време ще те изкара :roll:
Днес рендето работи перфектно. Рендосвам дъски от стара дървена обшивка, мазани през годините с няколко ръце безир и лак. Вадене на пирони, рендосване, леко шкурене, коване. За цял ден - 2-3 м2. Редето се справя. Марка - Акита или нещо подобно, китайско :) .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
хе-хе! Браво! Значи, ръцете ти, си ги бива. Хващай се да четеш, да ги подготвиш теоретично за всякакви нужди :roll: :lol: :lol:
Savov - специалист
Тъжната истина е, че вече заточвам ножовете всяка вечер. Или се изхабяват бързо от дъските, мазани с няколко слоя лак, или не ме бива в точенето. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не те бива в точенето. Променил си ъгъла. Но пък при добра стойка, правиш добри мускули.

Тема "Ножовете на рендето се захабиха - ами сега?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: