Ел. инструментите. Консумативи.
Щайгаджия - специалист
От друга страна дали е достатъчно безопасно(кой го знае дали има някакви сертификати и как са изкарани).Някъде тук четох,че е много важно да завършиш нещо с толкова пръста с колкот си започнал.
housedoktor - майстор
Задължително има сертификат за ел.безопасност,а другото зависи от тебе,4ети инструкцийте към инструмента.Гласи ножа на рязане да се подава 5 мм под рязаната повърхност.Ползвай предпазни очила и не го оставян на земята докато не спре напълно-виждал съм ужасни травми от заклинен предпазител..
griffin - майстор
Колега той циркуляра и да върши работа се огледай за сносен диск ако ще режеш нещо по така, повечето циркуляри ги с дискове с малко зъби предназначени за грубо рязане, т.е може да режеш дърво ама за ПДЧ или ламинат ще се чупи покритието на плоскостите при рязане, та ако мислиш да режеш такова се замисли дали да не вземеш по читав диск.
Не насилвай много машинката че най вероятно двигатела е по ефирен( остявяй и повече почивка ) и потърси в книжката размерите на диска че доста често консумативите за по евтините машини са трудно намираеми ( поне с такова впечатление сам останал ) виж отвора на диска и ширината на зъбите и това е :-).
Spokoiniq - майстор
housedoctor, препоръчай диск за ламинирано пдч, и въпрос-дали трябва да е различен за естествено фурнировано пдч?Разбира се не суперпрофи, но все пак.160мм е диска, има ли проблем да е с по-малък диаметър?
dragozow - майстор
Зависи от гледната точка, аз имам дискове за тоя циркулят които са три пъти по-скъпи от него.
housedoktor - майстор
Spokoiniq написа:
housedoctor, препоръчай диск за ламинирано пдч, и въпрос-дали трябва да е различен за естествено фурнировано пдч?Разбира се не суперпрофи, но все пак.160мм е диска, има ли проблем да е с по-малък диаметър?
ламинирана плоскост се реже с специална машина с подрезвач.Иначе аз използвам Trend за фино рязане.
griffin - майстор
Моя B&D е с диск на 160мм никъде не успях да намеря 160 на отвор 16 и накрая си взех 150 или 155 на бош гледай с по малко зъби, няма проблем да сложиш по малък диск, обърни внимание за каква скорост е предвиден диска, лошото е че така ти се намалява дълбочината на рязане.
Spokoiniq - майстор
trend-откъде, чие производство е?
shadowman - майстор
Аз ползвам в момента ръчен циркуляр на Бош (зелен) и съм много доволен, режа ПДЧ-та по монтажите и го режа с ножа които е купен, от лицевата страна дерт няма, но от другата си покъртва малко. Работил съм и с Метабо, Скил, Спарки и винаги сме рязали с ножа които е купен.
evdoki - специалист
Trend е американска марка, скъпа, но качеството има цена тук

Тема "Ръчен циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: