За този перфоратор и 150 лева да излезе ремонта пак ще си струва - много здрава машина,въпреки че не е много удобна може цял ден да работи без прекъсване без да загрее мотора и по мое мнение и опит би откарала доста по-дълго от макита или бош в същия клас.Та за да не отварям нова тема да попитам в тази кой е този мистериозен сервиз с части за старото производство на ЕЛТОС,аз търся ротор за дрелка Б10 и един прекъсвач.
- 1
- 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm
- специалист
20 мнения в "Търся резервни части...."Елпром Ловеч""
sek.1
- специалист
За буталото освен читав стругар ти трябва и читав фрезист да ти пробие с точност и на точното място отвора за биелния болт. Ако си от София пусни ми едно лично може да измислим нещо имам Декел FP 3 и МС 032 CNC както и десетина различни стругове на разположение пък и мога да работя на тях 

Kirilpm
- специалист
mirk написа:За туй чудо на българската техника и 30лв не давамЕ слабичко идва но съм пробил доста на брой отвори за болтове на мивки,гърнета,казанчета и други екстри из баните,с него се бърка лепило,на есен бъркам джибри,пробива добре бетон на разумна дълбочина,но за мен важното е че най-вероятно тази машинка ще ме надживее.Тук в дълбоката провинция не всеки може да си позволи макита или бош за 500 лева.И все пак ремонта на тази машинка си струва можеш да си купиш дрелка б10 на старо и да сложиш ротора от нея ако работи.Проверява се,поне аз така проверявам,с един дросел известен повече като жаба и луфтомерна пластина,ако пластината залепва ротора е заминал.някаква странна комбинация между дрелка Б10 и перфоратор. 350W мощност и удар 1J какво си мислиш че ще пробиеш с това
marian1
- майстор
krasimir_62_ написа:Здравейте!Ако някой може да даде информация относно показаните резервни части,ще съм ви благодарен.Показания ротор при работа,четките искрят.Налага се смяна със нов или с друг съвместим.Интересува ме от каде мога да намеря такъв.Роторът е от дрелка BZ16.Другата част е бутало от хилти ИТ4713 "Елпром Ловеч"Дали може да се намери ново,или на струг да се изработи същото и от какъв материал.(Буталото е челно пукнато)По-долу са и снимките.Ей колега, ама ти ме разсмя ама мноо щъ знайш! "Другата част е бутало от хилти ИТ4713 "Елпром Ловеч"-

а по темата, ако имаш желание,едно приятелче има бормашинка от това поколение, за продажба-явно ще трябва само да си прехвърлиш задната част на твоята механика.....и цената беше 30 лв.
Последна промяна от marian1 на нед май 23, 2010 5:22 pm, променено общо 1 път.
mirk
- майстор
Kirilpm написа:****Тук в дълбоката провинция не всеки може да си позволи макита или бош за 500 лева.*********.Точно за такива като нас от дълбоката провинция са измислили интернет търговията

Kirilpm
- специалист
E да прав си,но аз имам навика да ремонтирам всичко до последно.
Сигурно заради това повечето стругари не искат да ме виждат...Иначе по темата за ловешките уникати винаги съм се чудил защо този перфоратор е направен на базата на Б10,а не на по мощната бормашина Б16?

Последна промяна от Kirilpm_old на ср юни 30, 2010 6:31 pm, променено общо 1 път.
- 1
- 2
Тема "Търся резервни части...."Елпром Ловеч"" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература