• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm - специалист
За този перфоратор и 150 лева да излезе ремонта пак ще си струва - много здрава машина,въпреки че не е много удобна може цял ден да работи без прекъсване без да загрее мотора и по мое мнение и опит би откарала доста по-дълго от макита или бош в същия клас.Та за да не отварям нова тема да попитам в тази кой е този мистериозен сервиз с части за старото производство на ЕЛТОС,аз търся ротор за дрелка Б10 и един прекъсвач.
marian1 - майстор
прощавай, би ли пояснл захвата на тази машина? А помисли ли че ако не намериш нов ротор,може да ти го пренавият?
sek.1 - специалист
За буталото освен читав стругар ти трябва и читав фрезист да ти пробие с точност и на точното място отвора за биелния болт. Ако си от София пусни ми едно лично може да измислим нещо имам Декел FP 3 и МС 032 CNC както и десетина различни стругове на разположение пък и мога да работя на тях :-D
mirk - майстор
За туй чудо на българската техника и 30лв не давам :lol: някаква странна комбинация между дрелка Б10 и перфоратор. 350W мощност и удар 1J какво си мислиш че ще пробиеш с това :lol:
Kirilpm - специалист
mirk написа:
За туй чудо на българската техника и 30лв не давам :lol: някаква странна комбинация между дрелка Б10 и перфоратор. 350W мощност и удар 1J какво си мислиш че ще пробиеш с това :lol:
Е слабичко идва но съм пробил доста на брой отвори за болтове на мивки,гърнета,казанчета и други екстри из баните,с него се бърка лепило,на есен бъркам джибри,пробива добре бетон на разумна дълбочина,но за мен важното е че най-вероятно тази машинка ще ме надживее.Тук в дълбоката провинция не всеки може да си позволи макита или бош за 500 лева.И все пак ремонта на тази машинка си струва можеш да си купиш дрелка б10 на старо и да сложиш ротора от нея ако работи.Проверява се,поне аз така проверявам,с един дросел известен повече като жаба и луфтомерна пластина,ако пластината залепва ротора е заминал.
marian1 - майстор
krasimir_62_ написа:
Здравейте!Ако някой може да даде информация относно показаните резервни части,ще съм ви благодарен.Показания ротор при работа,четките искрят.Налага се смяна със нов или с друг съвместим.Интересува ме от каде мога да намеря такъв.Роторът е от дрелка BZ16.Другата част е бутало от хилти ИТ4713 "Елпром Ловеч"Дали може да се намери ново,или на струг да се изработи същото и от какъв материал.(Буталото е челно пукнато)По-долу са и снимките. :prayer:
Ей колега, ама ти ме разсмя ама мноо щъ знайш! "Другата част е бутало от хилти ИТ4713 "Елпром Ловеч"- :lol: :-D :mg: :ug: :megaeek: ех, как не разбрахте маа му стара, че се казва ПЕРФОРАТОР! а не ХИЛТИ......- айде ако имаш нужда 150лв и да си стиснем ръцете!

а по темата, ако имаш желание,едно приятелче има бормашинка от това поколение, за продажба-явно ще трябва само да си прехвърлиш задната част на твоята механика.....и цената беше 30 лв.
Последна промяна от marian1 на нед май 23, 2010 5:22 pm, променено общо 1 път.
mirk - майстор
Kirilpm написа:
****Тук в дълбоката провинция не всеки може да си позволи макита или бош за 500 лева.*********.
Точно за такива като нас от дълбоката провинция са измислили интернет търговията :lol: можеш да си намериш съвременна машина на приемлива цена, която доста ще се различава от тази в кварталния магазин. Просто не си струва да влагаш пари в ремонта на този ловешки уникат.
Kirilpm - специалист
E да прав си,но аз имам навика да ремонтирам всичко до последно. :-D Сигурно заради това повечето стругари не искат да ме виждат...Иначе по темата за ловешките уникати винаги съм се чудил защо този перфоратор е направен на базата на Б10,а не на по мощната бормашина Б16?
Последна промяна от Kirilpm_old на ср юни 30, 2010 6:31 pm, променено общо 1 път.
mirk - майстор
Щото за удар 1J не му и трябва по голяма мощност :lol:
PCL82 - майстор
В София има една работилница, където оправят спаркита. Намира се на бул. Патриах Евтими от лявата страна по посока Петте кьошета срещу черквата Св. Георги. Виждал съм и по стари машини и може да извадят някоя част.
  • 1
  • 2

Тема "Търся резервни части...."Елпром Ловеч"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: