• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
8180 - майстор
Рокул,
И при мен има една машинка и батерии в насипно състояние. От две батерии 18 едвам сглобих една за 12B, че имах един Райдър без батерии.
Аз мерих елементите като "ток на късо" - направо с мултицета на 10А. Запояването е трудно - някаква паста трябва - ползвах от приятел. Май и някакъв термистор имаше вътре.
Тия на Ейнхел още като нови бяха с убийствен саморазряд - ако и сега са така сигурно не си струва дори чистак нова.
Поне към машината моите съвпадаха с Райдър, на който батерията държа повече като нова - Райдър имат голям магазин в Сф. - може да съвпадне нещо или да пренаредиш в твоя корпус, но събери статистика за днешните батерии ако можеш.
Ако решиш да се забавляваш, свирни на ЛС да ти подаря чарколяка - може нещо да влезе в употреба. На машинката само едно колелце е счупено.
Аз се отказах - минах на Хитачи. По памет за двата "ментака" бях дал към 200лв. сумарно. Хитачито към 280 беше.
Ronin - специалист
Най-голямата грешка е да запоявате елементите... :-D имаме около 70-80 батерии за радиостанции с по 5-7 елемента...какво ли не съм пробвал да ги точковам с графит...с калай...със специални флюсове и така докъто не си намерих една фирма с такъв апарат за точковане...всеки който нагрее елемента с поялник е обречен на провал....който иска да провери...живота на елемента пада с около 80 %....единствено ако между елементите има стари пластинки точковани може да ги режите и запоявате само тях....
velsi - Почетен майстор
rockwall написа:
velsi

значи ти си моя човек

от Einhell не ми отговарят, така че ако имаш оферта - стреляй

ще взема и двете и зарядното

тази машинка пък е надживяла вече 2 батерии, но тази е последната, която е в час

явно или батерията или машинката умира - никога и двете :lol:
Оферта... ами де да знам... може би по 20 лв на парче...
  • 1
  • 2

Тема "ТЪРСИ СЕ АКУМУЛАТОРА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: